Al Jathoom oftewel Boegebaz (boekebaz)

latifa-arif 31 mei 2011

 1. Al-Jathoom ook wel bekend als boegebez

  Omdat we nu toch op het gebied van dromen en slapen zitten gaan we het
  gelijk hebben over iets wat zeer vaak voorkomt bij mensen, iets waarover
  niet veel bekend lijkt te zijn en waarover de Marokkanen prachtige maar
  onzin verhalen hebben verteld. Ik heb het over Al-Jathoom ook bekend als
  Al-Khaaniq(de wurger), ook bekend als Al-Kaboos ook bekend als
  Boegebez(bij de Marokkanen) ook bekend als de incubus bij de westerse
  wereld.
   
 2. Wat is dit fenomeen toch, is het Djinn gerelateerd of gewoon medisch
  verklaarbaar?


  Zoals een moslim verplicht is als hij achter een waarheid wil komen dit te
  doen door betrouwbare bronnen raad te plegen zullen we kijken wat onze
  geleerden hierover zeggen, want zij zijn de erfgenamen van de
  Profeet(vrede zij met hem), en hij heeft geen geld achter gelaten om te
  erfen, maar kennis!
  Het verschijnsel waar ik over praat is dat sommige mensen wanneer zij
  gaan slapen, in een toestand komen dat zij niet meer kunnen bewegen en
  vele van hen ook niet kunnen praten, een druk op de borst krijgen, ze
  krijgen het benauwd en vaak ook rare dingen zien zoals vreemde
  schimmen tot kleine mannetjes die heen en weer lopen.
  We kunnen nu al zeggen dat dit verschijnsel in 2 oorzaken geclassificieerd
  kan worden, een medische oorzaak de zogenaamde tijdelijke Jathoom en
  een oorzaak die Djinn gerelateerd is en die vaak terugkeerd.

  13.2 De medische Jathoom

  Allah de Verhevene heeft de mens geschapen en heeft voor alles een oplossing verzorgt, en SubhannAllah zelfs de kleinste zaken die wij bijna allemaal over het oog zien zitten grote wijsheden in. Neem nou bijvoorbeeld het slapen en dromen, het is wetenschappelijk bewezen dat slapen bestaat uit een aantal fases en 1 van deze fases is de zogenaamde REMslaap fase, de REM staat hiervoor Rapid Eye Movement. Het is in deze fase dat mensen dromen en omdat de mensen over alles en nog wat kunnen dromen heeft ALLAH de Verhevene bij alle mensen een mechanisme ingebouwd dat zodra zij gaan slapen en in deze REMslaap terecht gekomen al hun spieren ontspannen en als het ware verlamd raken. Dit is een grote gunst die ALLAH ons heeft nagelaten, omdat iemand bijvoorbeeld kan dromen over dat hij aan het rennen is, maar zijn lichaam blijft toch netjes op de plek liggen waar hij slaapt. De spieren zijn immers verlamd en dus kan deze persoon niet vallen van waar hij ligt. Deze fase duurt een aantal minuten en de persoon gaat dan naar de volgende fase van slaap waardoor het mechanisme van spierontspanning ten einde komt, maar heel soms wordt een persoon wakker in de REMslaap fase terwijl het mechanisme van spierontspanning nog niet ten einde is, de persoon is nu wakker, zijn ogen zijn open maar kan geen 1 van zijn spieren gebruiken om te bewegen of te praten omdat ze nog steeds verlamd zijn door het mechanisme.

  En omdat ook de hersenen nog denken dat het een droom is kunnen er zich allerlei hallucinaties voordoen bij de persoon en die kan op dat moment zeer grote angst krijgen en zelfs denken dat hij of zij doodgaat. Op de vraag of dit gevaarlijk is en of er medicijnen voor moeten worden genomen is de vraag nee, gevaarlijk is het zowiezo niet en in de meeste gevallen hoeft er ook geen medicatie gebruikt te worden, een persoon kan de medische jathoom oplossen door genoeg te slapen, weinig te stressen, een aantal uur voor het slapen wat te sporten en het duur van het slapen elke dag gelijk te houden. Dr. Hassan Shamsi Basha heeft ook nog een andere reden gegeven voor de medische Jathoom die hij ook de tijdelijke Jathoom noemt.
  Hij noemt er nog 2 redenen voor:

  1: Een soort damp die door de ademhalingskanalen naar de hersenen gaat wanneer men in slaap valt, dus de persoon die erdoor geraakt wordt voelt dat hij niet kan bewegen of praten, of hij voelt een soort paniek en angst. Dit is de voorloper van een lichamelijke epileptische aanval, en het gebeurt ook wanneer men zichzelf blootstelt aan geestelijke spanningen.

  2: Het gebruiken van medicijnen die Jathoom kunnen veroorzaken zoals:
  - Arazrabine
  - Beta blokkers
  - Lifod B
  - Antidepressivia
  - Na het stoppen van pijnstillers zoals valium.

  13.3 Al-Jathoom veroorzaakt door de Djinn

  Nu we de medische kant hebben bekeken gaan we nu de andere oorzaak belichten, namelijk Al-Jathoom die veroorzaakt wordt door toedoen van de Djinn, dit is echt en absoluut geen fabeltje. Het is bevestigd door de geleerden in de islam en ook heb ik het van verschillende mensen gehoord, zowel zij die bezeten zijn en zij die dat niet zijn.
  Al-Jathoom gebeurt voornamelijk door de qareen, de qareen is een metgezel van onder de Djinn die bij elke persoon zit in het lichaam en die ook tot de dood met iedereen in het lichaam zal blijven. De qareen zorgt voor deze Jathoom om mensen lastig te vallen en om te zorgen dat zij het fadjr gebed missen. Indien men last heeft van Al-Jathoom maar hij bidt het fajr gebed wel altijd op tijd dan moet men in de richting kijken van Sihr of Al-Mass, omdat op dit moment de qareen alleen hiervoor niet genoeg kracht heeft en dus hulp krijgt van Djinn die buiten het lichaam zijn of reeds het lichaam hebben binnengetreden. Daarom heb ik vaak van mensen gehoord die bezeten zijn dat zij het krijgen precies na het fajr gebed als zij weer willen slapen. De symptomen van Al-Jathoom wat kan duiden op Sihr of Al-Mass, is dat een persoon veel moeite heeft met het fajr gebed of hij bidt het helemaal niet. Ook ziet deze persoon tijdens Al-Jathoom vaak een hond, een mens die er heel raar uitziet of een Shaytaan in een andere vorm. De mensen die willen genezen van Al-Jathoom dienen dus hun fajr gebed op tijd te bidden, de smeekbedes te doen voor het slapengaan en veel Koraan te reciteren en te beluisteren en weg te blijven van wat haram is!
   

Deel Deze Pagina