Al Qaeda gebruikt Ricine

karim 13 aug 2011

 1. WASHINGTON - Terreurnetwerk al-Qaeda probeert met ricinuszaad het giftige ricine te produceren, wat met kleine explosieven gebruikt zou kunnen worden voor een aanval op de Verenigde Staten.

  Dat berichtte The New York Times zaterdag.
  Al meer dan een jaar probeert de Jemenitische tak van al-Qaeda, AQAP, grote hoeveelheden ricinuszaad op te kopen. Een spikkeltje ricine is al dodelijk bij inademing of als het in de bloedbaan terecht komt, zo bleek uit informatie van inlichtingendiensten.

  Ricine
  Ricine is een natuurlijke gifstof, afkomstig van de bonen van de Ricinus communis (fam. Euphorbiaceae), ook wel wonderboom of castorolieplant genoemd. Het is een uiterst giftig product, dat zowel kan worden ingeademd, ingeslikt als ingespoten. De productie van ricine is relatief gemakkelijk en goedkoop. Er zijn drie vormen: vloeibaar, kristalvormig en poedervormig.
  In zuivere toestand is ricine dodelijk, zelfs in kleine hoeveelheid. Een gram zou 36.000 mensen kunnen doden. Het is echter onwaarschijnlijk dat er in korte tijd veel slachtoffers zouden vallen door de substantie in de lucht te verstuiven. Deskundigen achten de stof geschikter voor het doden van individuen dan voor gebruik als wapen tijdens een veldslag of een aanval op een stad.
   
 2. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  Sowsow...
   
 3. dat is heftig.. alqaeda is gek geworden
   
 4. wie zegt dat het waar is,.. media van tegenwoordig
   

Deel Deze Pagina