Appelflappen met kaneel en rozijnen

aitwayaghertje 21 apr 2011

  1. aitwayaghertje

    aitwayaghertje Populair

    11.264
    93
    0
    Deeg:

    600 gram bloem

    2,5 dl melk

    30 gram gist

    25 gram suiker

    100 gram eieren

    10 gram zout

    250 gram zachte boter

    Vulling:

    600 gram appelmoes met stukjes

    1 koffelepel kaneel

    50 gram rozijnen

    1 De bloem zeven en een bloemkring maken. Daarin de gist, suiker, eieren en melk doen. Buiten de kring het zout en de boter leggen. De ingrediënten binnen de kring mengen en geleidelijk de bloem erbij pakken. Wanneer het deeg bijna is gevormd ook het zout en de boter erbij mengen. Het deeg met de handpalm tegen het aanrecht wrijven, terug bijeenbrengen en weer uitwrijven. Herhalen tot het deeg glad is.

    2 Het deeg verdelen in 15 hoopjes en opbollen. 5 min laten rusten. De deegstukjes ovaal uitrollen. Een lepel appelmoes aanbrengen, de rand instrijken met losgeklopt ei en het deeg dichtplooien. Wat suiker op de bovenkant van de flap drukken en ze allemaal op een bakplaat leggen. 45 min laten rusten/rijzen.

    3 De oven verwarmen tot 235 graden en de flappen 15 min bakken. Het warme appelgebak met behulp van een kwast met suikersiroop instrijken. Dat kun je maken door 1 liter water en 1 kg suiker (of minder verhoudingsgewijs) aan de kook te brengen en al roerende te laten afkoelen.

    Appeltaartrecepten: Appelflappen met kaneel en rozijnen
     

Deel Deze Pagina