Bedreiger met Islamitische alias blijkt autochtoon

-AmazighChick 22 apr 2011

 1. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  DEN HAAG - De 36-jarige Rotterdammer die het dochtertje van Femke Halsema onder een Arabisch alias met de dood bedreigde moet 17 dagen de cel in. Ook krijgt hij een werkstraf van 180 uur.

  De man uitte in september 2010 onder de naam Allah-u-akbar doodsbedreigingen tegenover verschillende politici. Hij dreigde de dochter van Halsema 'te verscheuren'. Pechtold en Cohen wilde hij de nek door snijden.

  De partner van Halsema deed aangifte na de bedreigingen. Ook stapte de beveiliging van de Tweede Kamer naar de politie. "Toen ik dit bericht las, werd ik kotsmisselijk en daarna intens verdrietigâ€, aldus de ex-politica eerder in haar slachtofferverklaring.

  De bedreiging had vergaande gevolgen. De tweeling van Halsema en televisiemaker Robert Oey werden dagenlang beveiligd. Er zwermden geüniformeerde agenten om de school heen. Op een schooluitje naar Artis werden ze bewaakt door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging.

  De Rotterdammer beweerde dat de tweets "bedoeld waren als satire" en "politieke discussie moesten uitlokken". De rechter vond echter dat daar geen bewijs voor was.

  19 April 2011
   
 2. Ewaa ja, waarom zou een allochtoon halsema bedreigen, ze is bijna 1 van ons haha.
  Mohiem, deze man is 36 jaar , heeft die niks te doen in zijn leven , dan mensen bedreigen.. pfff waar gaat dit heen..
  Opsluiten ! en graag op zijn marokkaans opsluiten, 1 stukje gobs, een emmer en zweepslagen voor de hele week !
   

Deel Deze Pagina