Cake met amandelen van Choumicha

Samir 18 apr 2011

  1. Samir

    Samir Viva Real Madrid Populair

    10.608
    117
    0
    Ingrediënten voor 8 Porties:
    Cake:
    4 eieren
    125 gr poedersuiker
    100 gr boter
    125 gr meel
    snufje zout
    1 zakje bakpoeder
    Glazuur: 100 gr boter 70 gr poedersuiker
    50 gr kokos
    50 gr amandelschilfers
    30 gr meel
    5 cl melk

    Bereiding:
    Cake: Boter en de suiker goed mixen tot een glad mengsel. Dan de eieren, meel met bakpoeder en zout toevoegen en goed mixen. Je kunt het evt. met de hand mixen maar ook met de mixer. Daarna in een springvorm gieten die bedekt is met bakpapier aan alle kanten en goudbruin bakken op +/-170 graden. Glazuur: Boter en de suiker goed mixen tot een gladde crème. Daarna de kokos en de helft van de amandelschijfjes toevoegen en mengen. Als dat goed gemixt is dan voeg je het meel en melk als laatste toe aan het mengsel. Als je een glad mengsel hebt verkregen dan smeer je dit met een lepel voorzichtig uit op de afgekoelde cake. LET OP! Laat de cake wel in het bakblik zitten als je dit doet. Wanneer je dit hebt gedaan strooi je de rest van de amandelschijfjes op de cake en bak je de cake opnieuw in de oven op +/- 170graden totdat de bovenlaag goudbruin is geworden.

    [video=youtube;k3Hu8TrttAQ]http://www.youtube.com/watch?v=k3Hu8TrttAQ&feature=related[/video]
     

Deel Deze Pagina