Chebakia

Samir 21 apr 2011

 1. Samir

  Samir Viva Real Madrid Populair

  10.593
  117
  0
  Ingrediënten voor Porties:
  1 kilo meel 1= 250 gram geroosterde sesamzaad 2= 250 gran amandelen 3= 2 eieren 4= Halve theeglas olijfolie 5= 1 theeglas zonnebloem olie 6= 125 gram gesmolten echte boter 7= 1 eetlepel kaneel 8= 1 eetlepel nootmuskaat 9= half zakje arabische gom (mesk al ghorra) 10= 1 zakje saffraan 11= 3 eetlepels azijn 12= halve theeglas mazhar 13= 50 gram anijs 14= 50 gram venkelzaad 15= 1 kom lauw /warm water 16= 1 zakje bakpoeder. een beetje zout Voor het bakken: 2 kilo honing 2 liter olie (sesam zaad voor garnering)

  Bereiding:
  Ontvel de amandelen door deze een paar minuten te laten weken in gekookt water. Laat ze drogen en bak ze goudbruin in zonnebloem olie. Leg ze op servetjes om het vet uit d eamandelen te krijgen. Maal de sesamzaad arabische gom, anijszaad en venkelzaad tot poeder. Zodra de amandelen vetvrij zijn, maal je die ook fijn. Doe deze ingredienten di eje fijn hebt gemalen samen met de kaneel en nootmuskaat in een grote teil/kom. Voeg al roerende , de olijfolie, zonnebloemolie, boter theelepel zout mazhar en azijn toe. Voor de kleur gaat er ook eeen zakje saffraan bij. Als laatste voeg je het zakje bakpoeder toe. Roer dit goed door. Nu ga je het mengsel met lauwwarm water tot een samenhangend deeg kneden. het deeg mag niet te sopeel en niet te stevig zijn. (ga op je iegen gevoel af) Vorm van het deeg rolletjes van +/- 10 cm. leg deze steeds weg onder een plastic zak. als je alle rolletjes af hebt, dan maak je met de deegroller het rollete in de breedte platter zodat het door de pastamachine kan.

  haal 1 platgemaakt rolletje deeg door de pastamachine (je kan het deeg net zo dun/dik maken als je zelf wil) Maak met een sbekkiasnijder (wieltje met kartelrand) 5 streepjes in het deeg. Hou ongeveer 2cm afstand tussen de inkepingen. Het laatste streepje moet van boven tot beneden goed doorgetrokken worden. De andere streepjes niet!, die inkepingen moeten korter zijn dan het laatste. Rijg je vinger onder het 1e streepje boven het 2e streepje, onder het 3e streepje, boven het 4e streepje door.Nu heb je je vinger door het lapje deeg. Pak met de andere hand de 2 hoekjes en druk die goed aan elkaar vast. Draai met je rechterhand de streepjes over die hoekjes en leg het bloemetje op tafel. Zo werk je een voor een alle rolletjes af. Dek de cbekkia goed af

  t een doek, of een plastic zak om uitdroging te voorkomen. Verhit in een grote diepe pan 2 liter zonnebloemolie. Warm in een ander pan 2 liter honing op een laag pije. als de honing warm is (niet heet!) zet dan het vuur uit. Bak de cebbakia goudbruin. haal deze met een schuimspaan uit de olie en direct in de pan met honing. Dompel deze met een andere schuimspaan zachtjes onder in de honing. Laat de honing goed in de cebbakia intrekken. Als laatste strooi je er geroosterde sesamzaad over heen.

  ze zeggen weleens: beelden zeggen meer dan duizend woorden haha en vooral de beelden van choumicha:

  [video=youtube;gX1v6D6_qyk]http://www.youtube.com/watch?v=gX1v6D6_qyk[/video]
   
 2. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  Hmmm, ik krijg spontane trek in Chebakia!
   
 3. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  heerlijk!
   
 4. Diegene die chebakia heeft uitgevonden verdient een medaille! Wat is dit toch een heerlijke combinatie met harira!
   
 5. ja vreetzakkken
   

Deel Deze Pagina