Chocolademouse; recept van Jamie Oliver

riffia_lady 20 apr 2011

  1. Ingrediënten voor 2 personen
    110 gram donkere chocolade, zo puur mogelijk, in kleine stukjes
    35 gram roomboter
    1 pakje slagroom
    1 groot ei
    1 eetlepel honing, vloeibaar

    Voorbereiding
    Smelt de boter met de chocolade al roerend langzaam au-bain-marie. Zet de kom opzij. Klop in een andere kom de slagroom halfstijf (tot er zachte puntjes op staan maar de slagroom nog niet stijf is). Klop in een derde kom het ei en de honing tot een luchtige massa en spatel er de gesmolten chocola en slagroom door. Heel voorzichtig, zodat je niet te veel lucht verliest. Giet het mengsel in kleine wijnglazen en zet ze voor het serveren minimaal een nachtje in de koelkast om op te stijven.

    [​IMG]

    Ik gebruik het pakje slagroom die niet in de kloeling is...
    Zo ziet die eruit:

    [​IMG]
     
  2. aitwayaghertje

    aitwayaghertje Populair

    11.263
    93
    0

Deel Deze Pagina