De in 1992 vermoorde Nadia Toujani

riffia_lady 24 mei 2011

 1. De identiteit van het Lage vaart meisje is na negentien jaar eindelijk vastgesteld. Met haar vingerafdrukken is gezocht in het vingerafdrukkensysteem Havank, daarna was een expert in staat een identificatie te verrichten op de toen 30-jarige Nadia Toujani.
  Haar lichaam werd op 10 november 1992 in de Lage Vaart bij Lelystad gevonden. Hoe en wanneer ze om het leven is gekomen, kon niet meer worden vastgesteld. Mogelijk is ze slachtoffer van een misdrijf. Nu stellen we de vraag wie haar heeft gekend in haar Rotterdamse periode. Ze is namelijk voor het laatst gesignaleerd in september 1992 in een woning in de havenstad. Nu is bekend dat ze in september 1992 voor het laatst werd gezien, maar omdat ze nooit als vermist is opgegeven, is de link met het Lage Vaartmeisje nooit gelegd.

  Eerdere uitzendingen
  In 1992 werd een foto van het gezicht van het meisje aan het publiek getoond, onder andere in Opsporing Verzocht, maar dit leverde niets op, waarna het meisje begraven werd. In 2006 werd haar lichaam weer opgegraven omdat er nieuwe forensische technieken beschikbaar waren met behulp waarvan onder andere een reconstructie van het hoofdje van het meisje kon worden gemaakt. Dit hoofdje en een uitgebreid signalement van het meisje werden op 16 december 2008 via Opsporing Verzocht aan het publiek voorgelegd in de hoop dat iemand haar zou herkennen.

  Nadia ToujaniNadia was 30 jaar oud toen ze stierf en bleek een dochter te hebben, die in 1992 nog maar 3 jaar oud was. Inmiddels is ze 22 en ze is door de politie op de hoogte gesteld van het lot van haar moeder. Nadia werd geboren in 1962 in de Marokkaanse plaats Kenitra en is in 1973 naar België geëmigreerd, waar ze in Antwerpen in de verpleging is gaan werken. Zij raakte verslaafd aan de verdovende middelen en is eind jaren tachtig in de prostitutie terecht gekomen. Zij deed dit om haar verslaving te bekostigen. In het begin van de jaren negentig woonden zij in Rotterdam. Zij is daar in 1990 naartoe gegaan om onder meer een methadon programma te volgen. Zij zou in die periode in de club Milliardaire, aan de 's-Gravendijkwal gewerkt hebben en kwam ook regelmatig bij de in Rotterdam bekende opvang van Keetje Tippel. In die periode bediende zij zich mogelijk van de naam Martha of Bertha. Een onbekende taxichauffeur zou dit verteld hebben aan de zus van Nadia, nadat zij een foto van haar aan hem had getoond. Met deze taxichauffeur wil de politie graag in contact komen.

  Willem Buytewechstraat

  Op 21 september 1992 is Nadia officieel voor het laatst gezien. Die dag is ze met een aantal andere personen uit een pand aan de Grote Visserijstraat in Rotterdam gezet. Nadia gaf toen aan dat ze op de Willem Buytewechstraat in Rotterdam woonde.

  Doodsoorzaak
  De doodsoorzaak van Nadia Toujani is niet bekend. Het kan een ongeluk zijn, maar ook misdrijf: misschien is Nadia om het leven gebracht. En daarom is het enorm belangrijk om meer informatie te krijgen over het leven van Nadia Toujani. De politie wil graag met mensen in contact komen die haar kenden, bijvoorbeeld in de periode voor haar dood eind 1992.
  GetuigenoproepOp het moment van haar dood gebruikte ze methadon en die werd in de beginjaren van 1990 op twee plaatsen in Rotterdam verstrekt. Het is niet zeker dat ze de methadon heeft gekregen in een methadonkliniek. Er werd in die periode methadon verstrekt vanuit de Pauluskerk aan de Westersingel in Rotterdam, maar inmiddels is die kerk gesloopt. Ook werd er methadon verstrekt vanuit Perron 0 en die instelling zat bij het Centraal Station van Rotterdam. Op die plekken zou Nadia weleens gezien kunnen zijn. Mogelijk zijn er medewerkers van die instellingen, die Nadia hebben gekend en die wil de politie dan ook graag spreken.

  Vragen politie
  Wie heeft de in 1992 toen 30-jarige Nadia Toujani gekend in haar Rotterdamse periode, waar ze als prostituee werkte onder de naam Martha?
  - Wie heeft haar gekend in de periode dat ze in België woonde?
  - Wie weet met wie Nadia omging en/of heeft mogelijk meer informatie over de doodsoorzaak van Nadia?
  - Wie herkent zich in de getuigenoproepen?
  - Wie heeft er over het algemeen info over deze zaak en dit nog niet met de politie gedeeld?

  Reacties
  Politie Flevoland: 0800-6070 (gratis)
  Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)
  Vanuit België: 0031-79-345 98 76


  Bron: TV > AVRO Opsporing Verzocht > Zaken deze week > AVRO
   
 2. Vreselijk...
   
 3. aitwayaghertje

  aitwayaghertje Populair

  11.264
  93
  0
  die dochter van haar woont nog in lelystad
   
 4. weet ik niet?? Ik zag het net op nederland 1 bij uitzending van opsporing verzocht..
   
 5. aitwayaghertje

  aitwayaghertje Populair

  11.264
  93
  0
 6. het is wel erg dat je op je 22ste achterkomt dat je moeder op een brute wijze vermoord is....
   
 7. En ook nog eens wat voor leven ze heeft gehad :S
   
 8. Idd.. het is vreselijk.. Hoe fout een mens ook is, nooit mag iemand op deze vreselijke manier aan zn eind komen..
   
 9. bix

  bix

  386
  2
  0
  tjaa
   
 10. up!!!
   

Deel Deze Pagina