De wijze vrouw

Honingbijtje 22 feb 2011

 1. De wijze vrouw

  Er was eens een meisje dat bijna ging trouwen en zoals elke meid in haar leeftijd en situatie droomde ze altijd van een mooi leventje met haar man, een leven vol met liefde en geluk.

  Maar dat gebeurde helaas alleen maar in sprookjes, ze besloot om naar een oude wijze vrouw te gaan waarvan bekend was dat ze een hele gelukkige en liefdevolle leven had met haar man.Haar man hield zoveel van haar en hoe ouder ze werden hoe meer hun liefde werd, op zijn 90 jarige leeftijd zong hij nog liefdes woorden voor haar.

  Hoe zo'n oude vrouw haar man toch zo gek en gelukkig wist te maken wat was haar geheim? Dat wou het meisje heel graag weten. Dus ze vroeg de wijze vrouw."Wat is het geheim achter uw geluk?"

  Is dat het bereiden van heerlijke maaltijden?

  Of de schoonheid?

  Of het krijgen van kinderen?

  Of is het wat anders?

  De wijze vrouw zei: "Het krijgen van een gelukkig leven is in de handen van de vrouw, zij kan ervoor zorgen dat haar leven met haar man gelukkig is en zij kan ervoor zorgen dat haar leven met haar man een hel wordt!"

  Waarna het meisje zei: "Zeg maar niet dat het geld is, want heel veel rijke vrouwen zijn ongelukkig. En zeg maar niet dat het kinderen zijn, want heel veel vrouwen hebben 10 kinderen gekregen, maar hun man behandelt hun slecht zonder respect en ze scheiden zelfsDus wijze vrouw vertel me eens wat is uw geheim? Wat doet u als uw man boos en georriteerd is, wat doet u als er problemen zijn?"

  De wijze vrouw zei: "Als mijn man boos wordt en dan wordt hij meestal ook erg georriteerd, dan zwijg ik uit respect. Ik laat hem zich uiten hoe die wilt, maar pas op dat je niet zwijgt met een blik van minachting want een slimme man heeft het snel door!"

  Toen vroeg het meisje: "Ga je dan ook de kamer uit?"

  Nee zei de vrouw. NIET DOEN! Dan denkt hij dat ik vlucht en dat het mij niet interesseert wat hij voelt, hij wilt hoe dan ook dat ik naar hem luister, dus ik zwijg en geef hem gelijk in alles wat hij zegt, tot dat hij rustig wordt, daarna pas ga ik de kamer uit en maak ik af waar ik mee bezig was. Nu wil hij even alleen zijn, eventjes rust hebben, omdat hij moe is na het "verklaren van oorlog" tegen mij. Wat doe je daarna, ga je afstandelijk doen om wraak te nemen? Dus spreek je hem een week niet?

  Nee zei de vrouw. NIET DOEN! Als je hem een week niet spreekt, dan zal hij het in het begin moeilijk vinden, maar hij zal daarna heel snel aan wennen. Dus als je hem een week niet spreekt en afstandelijk doet, dan zal hij dat 2 weken doenLaat hem er aan wennen dat je de lucht bent die hij ademt en het water dat hij drinkt en laat hem niet alleen.

  Wat doe je dan?

  Na 2 uurtjes ongeveer breng ik hem een kopje koffie of een glaasje sinaasappelsap. Omdat hij het nodig heeftdan vraagt hij me: ben je niet boos? Ik zeg nee

  En dan begint hij zijn excuses aan te bieden en laat hij me de allerliefste woorden horen En geloof je dan zijn lieve woorden?

  Natuurlijk, want ik heb vertrouwen in en ik ben niet dom, zei de wijze vrouw Toen zei het meisje en je eer? Hij heeft je beledigd toen hij boos was?

  De wijze vrouw zei: je eer hou je aan jezelf door niet te geloven wat een boze man zegt, zelfs de islam accepteert de scheiding van boze een man niet, een man die talaq zegt terwijl hij boos is, waarom zou ik het dan wel doen met wat hij zei? Dus ik vergeef hem alles en dan heb ik ook een lesje geleerd, want goed luisteren naar hem heeft wat goeds mee gebracht, zonder afstandelijk te doen zonder een woord terug te zeggen heeft hij het uit zichzelf goed gemaakt en op wat voor manier!
   
 2. Mooi hoor...jaaaaa je zult dan erg sterk in je schoenen moeten staan
   
 3. Inderdaad, wij moeten geduld hebben!
   
 4. Mooii ! Geduld is een schone zaak xD
   
 5. Echt een mooi verhaaal!
   
 6. Fadoua

  Fadoua

  13
  1
  0
  dit herken ik echter terug bij iemand:p
   
 7. 3elama

  3elama Populair

  9.013
  54
  0
  Hier moet je echt een sterke vrouw voor zijn
   
 8. Yesmina-

  Yesmina- Populair

  12.855
  99
  0
  Heh, zij heeft "rkempo gast" onder haar naam :p
   
 9. Yedjiesunbebes

  Yedjiesunbebes Populair

  12.068
  53
  0
  oelala mashaAllah:love:
   
 10. Dit vraagt een hele sterke vrouw! Macha-allah:engel:
   
 11. Dit zie je tegenwoordig zelde tot nooit.
   
 12. Trotse_Berber

  Trotse_Berber Populair

  17.081
  129
  0
  sabr sabr en nogmaals sabr ...
   
 13. Mooi verhaal, niet zoals velen waarbij er een
  hard-to-get vrouw wordt gespeelt als wraak maar gewoon een liefdevolle vrouw zoals het hoort! clap_
   

Deel Deze Pagina