1. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  Echt HEMA!

  Je kent het wel, het jongetje dat altijd gepest wordt in de klas omdat hij ‘anders’ is. Dat is op zich verschrikkelijk, maar het kan nog erger, bijvoorbeeld de docent die het gedrag van de pestkoppen goedkeurt en zelfs stimuleert.

  Dat is precies wat de HEMA gisteren heeft gedaan. De HEMA laat haar beleid bepalen door een stelletje pestkoppen! Pestkoppen die dat jongetje van de klas haten omdat hij anders is. Dat meisje van de HEMA haten omdat zij een hoofddoek draagt. Eerst stemde de HEMA in met haar hoofddoek, maar later kwam de HEMA hierop terug na “vele negatieve reacties van klantenâ€. De HEMA besloot toen onder druk van deze pestkoppen het meisje te ontslaan.

  Het is werkelijk schandalig dat een warenhuis zich laat leiden door een stelletje islamofobe klanten. De HEMA zegt zich hiermee te conformeren aan de gewoonten van het land. Maar als morgen datzelfde land met een verbod komt op de HEMA-worst, kun je er donder op zeggen dat de HEMA onmiddellijk op haar achterste poten gaat staan. Want uiteindelijk is een HEMA-worst nog altijd belangrijker dan het moslimpersoneel. Niet waar, HEMA?

  Trouwens, sinds wanneer geldt er eigenlijk een verbod op hoofddoeken in warenhuizen? Naar ons weten doet bijna niemand moeilijk over het dragen van een hoofddoek. Het enige wat soms gevraagd wordt is dat de medewerksters zich schikken naar een bepaalde kleur of embleem. Waarom zegt de HEMA gewoon niet dat zij met de trend wil meegaan van Islambashing die zich de laatste jaren als een vuurtje verspreidt over overheidsinstanties, scholen en bedrijven? De HEMA wil gewoon islomofobie in huis halen en de Islam buiten de deur houden.

  De houding van de HEMA heeft niets te maken met je conformeren aan de gewoonten van het land. Zelfs de Belgische overheid heeft via Minister van Gelijke Kansen, Joëlle Milquet (cdH), en het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) alvast om een grondig juridisch onderzoek gevraagd. Ook het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) in België vindt het ontslag van de werkneemster “flagrante discriminatieâ€. Dus de HEMA moet zich niet meer verschuilen achter de Belgische normen en waarden! Het is gewoon pure discriminatie.

  Team al-Yaqeen
  9 maart 2011


   
 2. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  Al-Yaqeen vraagt HEMA om reactie

  Gisteren heeft de HEMA een persbericht uitgebracht over de zaak rondom de van origine Belgische medewerkster die ontslagen werd vanwege haar hoofddoek. Het ontslag had ermee te maken dat de hoofddoek in strijd was met de Belgische gewoontes. Dit was reden genoeg voor het filiaal in Genk om deze medewerkster te ontslaan. Wij hebben contact gezocht met Inge van Baarsen (Hoofd Communicatie HEMA) en haar enkele vragen voorgelegd.

  Elke maatschappij is divers. Heeft u niet toegegeven aan een deel in de maatschappij dat racistisch is?

  Wij denken van niet. Belgen denken namelijk anders over de hoofddoek dan in Nederland. Wij zien ons genoodzaakt hierin mee te gaan, ondanks dat wij er zelf anders over denken.

  U hebt aangegeven dat een hoofddoek niet past bij het discrete imago van de HEMA. Wat dient een medewerker dan volgens u te doen om discreet genoeg te zijn?

  Dit hangt af van het land waar je werkzaam bent. In België ben je pas discreet als je geen hoofddoek draagt. Ik moet u eerlijk zeggen dat ik het persoonlijk wel jammer vind dat België nog niet zo ver is als Nederland.

  Wat wilt u nog meer kwijt?

  Wij willen aangeven dat wij niks hebben tegen een hoofddoek. In onze filialen in Nederland hebben wij er dan ook geen enkele moeite mee.

  Team al-Yaqeen
  9 maart 2011


   
 3. Oumaima

  Oumaima Banned Gebanned

  2.703
  17
  0
  Miscriminatie!
   
 4. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
 5. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
 6. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  up.
   

Deel Deze Pagina