Een hoofddoekje hóórt bij mij..

-AmazighChick 31 mrt 2011

 1. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  'Dit is wie ik ben. En een hoofddoekje hoort bij mij'

  Hoe een simpel hoofddoekje zoveel stof kan doen opwaaien.

  Een verhaal over de symboliek van de hoofddoek op de site van BN DeStem levert tientallen reacties op.

  Islamdeskundige Maurits Berger stelt in dat artikel vast dat door Geert Wilders en zijn 'kopvoddentaks' juist meer hoofddoekjes gedragen worden.

  "Het is bijna geuzengedrag: jij bent tegen de hoofddoek? Dan gaan wij die dragen.

  De hoofddoek blijft de gemoederen bezig houden. Enkele opmerkelijke feiten van deze maand:

  2 maart

  De PVV in Noord-Brabant krijgt bij de Statenverkiezingen acht zetels. In haar verkiezingsprogramma staat onder meer dat

  'Nederland geen islamitisch land is en zal het ook nooit worden'. Boerka's en hoofddoekjes zijn tekenen van onderdrukking van vrouwen. Ambtenaren, Statenleden en Gedeputeerden vertegenwoordigen Brabant en dienen deze uitingen niet te dragen.

  8 maart

  De HEMA zorgt voor ophef door het contract van een uitzendkracht in het Belgische Genk niet te verlengen, nadat die geen gehoor had gegeven aan het verzoek om haar hoofddoek niet meer te dragen. De vrouw had eerst toestemming gekregen die te dragen, maar de HEMA kwam daarvan terug na veel negatieve reacties van klanten'. Volgens de HEMA is de situatie in Nederland niet te vergelijken met die in landen als België en Frankrijk omdat hier heel anders zou worden aangekeken tegen het dragen van hoofddoekjes. In België is het niet gebruikelijk in openbare ruimten hoofddoekjes te dragen. HEMA-medewerksters in Nederland hoeven niet bang te zijn dat ze hun baan kwijtraken als ze een hoofddoekje dragen. In ons land maakt de hoofddoek deel uit van de bedrijfskleding. Als een medewerkster er eentje wil dragen, mag dat, aldus het bedrijf.

  15 maart

  VVD-Kamerlid Jeanine Hennis- Plasschaert wil geen hoofddoekjes zien bij ambtenaren in publieke functies. Ze pleit voor een beschouwend debat over scheiding van kerk en staat. De liberale parlementariër wordt op haar wenken bediend. Vrijwel alle partijen in de Kamer zijn ervoor te porren. Het debat komt er. Wanneer is nog niet bekend.

  17 maart

  Oud-bisschop van het bisdom Breda Tiny Muskens treedt voor het eerst sinds twee jaar weer in de openbaarheid. In een lezing bij een Bredase boekhandel gaat hij in op de soms moeizame verhouding tussen het christendom en islam. Hij benadrukt de onnodige angst voor hoofddoekjes. "Het gezicht van nonnen met een kap was ook amper te zien." Bovendien herhaalde hij zijn eerdere voorstel om van het Suikerfeest een nationale feestdag te maken.

  28 maart

  De 15-jarige moslimleerlinge Imane Mahssan daagt de school voor de rechter. De leiding van het Don Bosco College in Volendam verbiedt haar de hoofddoek te dragen en hield daaraan vast, ook nadat het meisje door de Commissie Gelijke Behandeling in het gelijk was gesteld. Het dragen van de hoofddoek is volgens de leiding in strijd met het katholieke karakter van de school. De rechter spreekt zich binnenkort over deze zaak uit
  BNdestem.nl
  30 maart 2011


   
 2. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
 3. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
 4. aitwayaghertje

  aitwayaghertje Populair

  11.264
  93
  0
 5. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
 6. up..!!
   

Deel Deze Pagina