Een Wijze Moeder

-AmazighChick 25 jun 2011

 1. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  Een zoon van 12 jaar. De jongen kwam plotseling te overlijden, toen zijn vader even weg was. De vrouw dacht: "We hebben maar één zoon. Wat zal er met mijn man gebeuren als hij het hoort, hoe zal hij zich voelen?"

  Ze bedacht een oplossing. Ze bedwong haar emoties en legde daarna het lijk van de jongen in zijn kamer op bed, waarna ze een laken over het lijk spreidde. Niemand in de buurt wist wat er gebeurd was.

  Later kwam de man thuis. De vrouw was gewoon bezig met haar werkzaamheden en er was nergens aan te merken dat er wat gebeurd was. Ze maakte het eten voor hem klaar en bracht het voor hem en hij begon te eten. De vrouw zei toen tegen hem: "Mag ik wat vragen, ik durf het eigenlijk niet?"

  De man zei: "Natuurlijk, is er soms wat?". Ze zei: "Onze buren hadden ons wat gegeven om bij ons te houden en we hebben het al meer dan tien jaar bij ons. Nou vragen ze het terug, moet ik het geven of niet?"

  Hij zei: "Vrees Allah, het is niet van jou. Ze hebben het aan jou gegeven om bij je te houden als ze het nu vragen moet je het met plezier teruggeven. Het is niet van jou, dat je zoiets denkt." Toen zei zij: "Nee, ik weet het, maar het is al zo lang bij ons dat ik er ben van gaan houden. Ik kan het nu moeilijk loslaten en de buren zeggen: Ik heb je het tijdelijk gegeven omdat ik dat zelf wou, niet omdat jij dat zei."

  De man zei toen: "Denk eraan als je het niet teruggeeft en je gaat dood moet je hier uitleg over geven, dus wees bang voor Allah en geef het met plezier terug."

  Ze zei: "Wilt u echt dat ik het teruggeef? Vindt u het niet erg dat ik er verdrietig van word?" Hij zei: "Je hoeft er niet verdrietig om te zijn, want het was niet van jou." Toen zei zij: "Als u er zo over denkt, luister dan. Allah heeft ons een zoon gegeven om bij ons te houden. Hij was 12 jaar bij ons en nu heeft Allah hem teruggenomen."

  Ze had zijn gedachten zover gebracht, dat de man geen traan had laten vloeien om zijn zoon en zijn dood accepteerde.
   
 2. Nabila

  Nabila

  22
  0
  0
  Machallah ;deze is ne goeie !
   
 3. Macha allah mooie verhaal.Moge allah je belonen voor het plaatsen.ameen
   
 4. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  Dankjullie wel.
   
 5. Mooi verhaal, masha'Allah
   
 6. "Maa shaa' Allaah" mooi verhaal
  shokrane voor het plaatsen meid x
   
 7. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  Graag gedaan ;)
   
 8. masha allah! thnx amazigh chick
   
 9. mashallah heeel mooi... deze verhaal kende ik al.... maar blijft mooi... om ons te doen behoeden... en zien hoe vrouwen van die tijd da deden... eerlijk moest da nu bij ons gebeuren direct rwina tot en met..; subhanlah hoe gy zo een slecht nieuws tot een goed einde kunt bedenken mashaAllah!..
   
 10. Samir

  Samir Viva Real Madrid Populair

  10.608
  117
  0
  mooi verhaal masha allah
   

Deel Deze Pagina