Gestoomd lamsvlees met komijn

riffia_lady 17 apr 2011

  1. GESTOOMD LAMSVLEES MET KOMIJN
    3 kg lamsschouder, in stukken van 150 tot 200 g
    3 el komijnpoeder
    1 ui, in ringen gesneden
    1 hele ui
    1 volle tl zout

    Vul het onderste gedeelte van de couscouspan met gezouten water en voeg de hele ui toe. Doe de stukken lamsvlees, de uiringen, het zout en de komijn in het bovenste gedeelte van de couscouspan. Rol een vochtige theedoek op en leg die om de couscouspan ter hoogte van de verbinding tussen het bovenste en het onderste gedeelte. Op die manier kan de stoom niet ontsnappen. Bedek het geheel en zet er iets zwaars op.

    Laat het geheel op een hoog vuur 2 tot 3 uur koken en controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit.

    Leg het vlees, zodra het gaar is, een bord. Serveer het gerecht direct met kommetjes zout en komijn.
     

Deel Deze Pagina