Gevulde kip met rijst uit de oven

Samir 8 mei 2011

  1. Samir

    Samir Viva Real Madrid Populair

    10.608
    117
    0
    Ingrediënten voor Porties:

    *1kilo pandanrijst. *1 kip *half bosje kosbar *half bosje mahdnouz *2 uien *2 eetlepels gember *1 eetlepel peper *1 eetlepel paprikapoeder. *1 eetlepel zout *1 zakje safraan Beetje olijfolie Beetje zonnebloemolie Elastiekje om de poten van de kip bijelkaar te houden.

    Bereiding:

    Kook de pandangrijst volgend de verpakking (niet te lang laten koken want het gaat nog in de oven.) Pak intussen een rond teiltje waar je de gemalen/gehakte kosbar en mahdnouz in doet. De gemalen/gehakte uien en de kruiden en zout. Zonnebloemolie en olijfolie.Roer de kruiden goed door. Pak een ovenplaat (groot) en bedek het met alimuniumfoliepapier, leg dan bakpapier er op. Pak de schoongemaakte kip leg het in het teiltje en mseer de kip goed met de saus in. Maak een inkeping met een mes, in zijn borst (aan de bovenkant binnen het vel.) en stop een beetje van de saus in de kippenborst. wrijf de kip goed in met de sausl leg de kip alvast in een hoekje van de ovenplaat die je la bedekt hebt met het aliminiumfolie en de bakpapier. Inmiddels is de rijst gekookt en heb je het goed uit laten lekken in een vergiet. Stop de rijst in het teiltje met het restant van de saus. roer de rijst goed door de saus heen en voeg eventueel nog wat meer zout en safraan toe Pak een handje rijst en vul het kippengat (hahahah) met de rijst. dan bind je de kippenpoten goed aan elkaar vast. de reste van de rijst leg je op een hoopje op de overnplaat. bedek de kip goed met folie (er mag geen kip zichtbaar zijn,. Ook de rijst bedek je goed met folie.(er mag geen rijst te zien zijn. dan doe je de ovenplaat in deoven en laat het 90 mineuten op 250 graden. na 90 minuten haal je het eruit en kijk of de kip gaar is. (haal de folie niet van het rijst af!!!) als de kip gaar is dan laat je de folie van de kip af en laat je breng je de ovenplaat weer terug in de oven, omd ekip rood en krokant te laten worden. (vergeet niet de rijst bedekt te laten! na 5 minuten smeer je de kip eventueel in met wat boter onm het mooi rood te laten worden. (hoeft niet) als de kip mooi rood is, haal je de oven plaat eruit. Pak de kip, zet het op een bord en verwijder het elastiekje van de poten. Haal de foliepapier van de rijst af en proef of er nog wat zout bij moet. leg de rijst om de kip heen. en smullen maar!
     
  2. hmmm jaaa dat is gwn lekker! Kip met rijst!! :D

    Bijna even lekker als vispestilla maar dat blijft mn num 1 hahah
     

Deel Deze Pagina