Je krijgt hulp bij het trouwen.

6 feb 2011
2.708
25
je krijgt hulp bij het trouwen

De boodschapper van Allah geeft aan dat Allah belooft iedereen te helpen die wenst te trouwen om te voorkomen dat hij zondigt.

Aboe hurayrah berichtte dat de boodschapper van Allah zei:


" Er zijn drie personen voor wie het voor Allah een recht is om hen te helpen: een strijder voor Allahs zaak, een moekatib* die zichzelf wenst vrij te kopen en iemand die wil trouwen om zijn kuisheid te behouden."

(Overgeleverd door Ahmed, at-Tirmidzi, an-Nasa'i en anderen. Door al- Albani geklasseerd als hasan (sahieh oel-djami nummer 3152)

* = Een slaaf die met zijn meester een overeenkomst maakt om zijn vrijheid af te kopen.

In een andere overlevering zei Aboe hurayrah dat de boodschapper van Allah zei:

"Het is een recht voor Allah om iemand die wil trouwen te helpen om zo te voorkomen wat Allah verboden heeft. "
 
6 feb 2011
5.829
132
Subhana Allah. Nu zegt iedereen, je bent jong. Geniet van je leven. Terwijl de jongeren de belangrijkste bouwsteen zijn van de gemeenschap. Hoe vroeger ze trouwen des te beter. Wanneer je er nog geen behoefte aan hebt, ok niemand verplicht je. Maar weet wel dat je specifiek over je jeugd zult ondervraagd worden.
 
S

Samir

Guest
als je kunt trouwen en je bent mentaal gezond, moet je gaan trouwen.
 
24 mei 2012
2.700
35
Bedankt, maar dat is zo hè, je hoort bijna iedereen zeggen: we zijn nog jong we gaan wel later praktiseren eerst genieten van het leven. Zo fout.

Jaa klopt, ghair inschaAllah.
Maar ik merk ook aan de mensen van het eerste generatie wanneer ze te horen krijgen dat iemand van rond de 17/18/19 jaar is verloofd/getrouwd zeggen ze: '' Die is toch jong? Tegenwoordig is het een spelletje..'' Terwijl ze juist moeten toestemmen volgens de Islam. Het is een Sunnah om vroeg te trouwen. En het is ook beter, als zij er klaar voor zijn.. waarom niet?
 
21 aug 2011
13.008
244
Abdullah ibn Masood (moge Allah met hem tevreden zijn) heeft gezegd dat de Boodschapper van Allah (vrede en zegeningen zij met hem) zei:

“O jongeren, ieder van jullie die er toe in staat is, laat hem trouwen, en ieder die het niet kan, laat hem vasten, want het zal een schild voor hem zijn.”
 
Bovenaan