Tonijnpakketjes

16 apr 2011
6.315
77
Tonijnpakketjes
________________________________________
Ingredienten:
1 blikje tonijn
6 champignons in plakjes
1 wortel in blokjes, gaar gekookt in wat water
1 gele paprika in blokjes
1 rode paprika in blokjes
1 ui, gesnipperd
Handje groene olijven in plakjes
Handje diepvriesdoperwten
1 teentje knoflook (kan je weglaten in de ramadan)
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl zout (niet te veel doen, zit veel zout in de olijven en tonijn!)
1/2 tl peper
Voor het bestrijken:
1 eidooier
Italiaanse kruiden

Bereiding:
Bak in een wok met wat olie de groenten (behalve de olijven) met de kruiden lekker aan. Scep de olijven en de klein gemaakte tonijn erdoor en warm even mee op laag vuur. Laat het afkoelen.
Neem een bladerdeegvel en snijd het in twee delen (zie foto). Snijd in de ene helft inkepingen en leg op de andere helft wat van de vulling (zie foto).
Vouw dan het deel met de inkepingen over het deel met de vulling en druk de randen goed aan (ik neem het pakketje in mn handen en druk met mn vingers de randen goed plat, zodat ze niet los gaan).
Je hebt dan een mooi vierkant pakketje.
Bestrijk met losgeklopt eigeel en bestrooi met italiaans kruiden. Bak ze 20-25 minuten op 220 graden.

* Je kan ze ook ongebakken invriezen. Dan wel los van elkaar verpakken of op een dienblas leggen en als ze bevroren zijn bij elkaar doen. Daarna kan je ze laten ontdooien op een bakplaat of bevroren in de oven doen.

* Heb je de volgende dag over, gewoon even opwarmen in de oven!
 
16 apr 2011
6.315
77
Zeer zeker meiden!!

Je weet niet wat je mist.. Bovendien als je bezoek krijgt, kun je deze ook serveren bij de hapjes zoals loempia's enz.....


Ze zijn een genot voor de mond!! haha dat rijmt hahahaha
 
Bovenaan