cornetto

16 apr 2011
6.315
77
Cornetto’s.
Bodigdheden:
Voor het deeg:
- 500 gr bloem
- 150 gr gesmolten boter
- 50 gr poedersuiker
- 2 vanillesuiker
- 1 ei
- 1 ½ Marokkaanse theeglas melk.
Voor de donkere vulling:
- 4 repen melkchocolade van 100 gr.
- 1 pot chocoladepasta
- 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen
- decoratie naar eigen keus.
Voor de witte vulling:
- 4 repen witte chocolade van 75 gr.
- 1 blikje neslie melk
- 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen
- decoratie naar eigen keus. (bijv. nogatine of geraspte donkere chocolade.)

Bereiding:
Meng alles voor het deeg bij elkaar en kneed het even voor een minuut of 5 tot een soepele deeg. Rol het uit, snij er dunne reepjes van, en wikkel ze om de cornettohoorntjes, die je eerst hebt ingevet met olie om plakken te voorkomen. Als je daar klaar mee bent, bak je ze in de oven op ongeveer 200 graden tot ze mooi lichtbruin zijn. Als dat af is, ga je aan de slag met de vulling. Voor de vulling smelt je de chocolade, dat meng je met de chocopasta, en dan de nootjes erdoorheen. Dan laat je het even koelen zodat het wat steviger wordt, en dan ga je de hoorntjes vullen. Zo doe je dat met beide vullingen. En voor de versiering heb je zoveel mogelijkheden, gebruik gewoon je fantasie!!!!!

Dit is de cornettohoorntjes:

moule-conique-pour-cornets-1.jpg


eindresultaat:

cornet.jpg
 
16 apr 2011
6.315
77
De cornettohoorntjes kun je halen in Belgie (bij de marokkaanse winkeltjes) of in Marokko op de markt!!!
 
20 apr 2011
23
1
Ziet er lekker uit, alleen waarom die moeite : $ als je ze in winkel kan halen 8 stuks voor 1.20 ofzo, zelf maken is wel lekkerder...
 
Bovenaan