Turkse Pizza

S

Samir

Guest
Ingrediënten voor Porties:
Ingrediënten voor het deeg: - 500 gram bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4 tot 6 eetlepels melk - 2 eieren, zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter Ingrediënten voor de vulling: - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of - fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kilogram rundergehakt - versgemalen zwarte peper - zout - milde paprikapoeder

Bereiding:
Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingredinten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen. Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout. Verwarm de oven voor op 180° C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van ½ cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5 tot 10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.

Notities:
Variaties: Gebruik olijfolie in plaats van boter. Maak een vulling van 1 flinke fijngehakte ui, 450 gr lamsgehakt, 2 ontvelde tomaten, 1 eetlepel gemalen komijnzaad (djinten), een snuf suiker, versgemalen piment (allspice of jamaicapepper), versgemalen peper, zout, 3 eetlepels peterselie of koriander, 1 eetlepel tomatenpuree, het sap van ½ citroen en 25 gr pijnboompitten. Bak de ui en meng hem zonder het vet door het gehakt. Meng de kruiden erdoor en voeg er de met het citroensap vermengde tomatenpuree bij. probeer het mengsel wel zo droog mogelijk te houden, anders worden de pizza's slap. Spreid het mengsel tot de randen van het deeg uit, de pizza droogt dan minder snel uit.

0.jpg
 
29 okt 2011
784
5
Ik heb daar best wel zin in. Ik ga het ook ff van het weekend maken, denk ik. Bedankt voor het plaatsen, Admin. )
 
23 mei 2011
1.992
17
Knoflooksaus:

Een meisje had et een keer uitgelegd gekregen van een turk toen ze daar ging eten:

Hij heeft het me uitgelegd voor in een klein spaflesje, maar je moet zo doen, na 2 x heb je het precies als je slecht bent met handen en gevoel, doe gewoon mayo uitknijpen zoveel je doet normaal gesproken, het enige wat de melk ofzo doet is het losser maken..dus doe bv 3 eetlepels mayo en dan 2 eetlepels melk en kijk of die dik is of die losser moet..doe dan een halve teentje knoflook erin raspen...een hele als je sterke knoflookgeur wil, maar je moet je man niet killen he hahahah, en dan echt paar puntjes peper, die ga je niet zien, goed roeren, in het begin denk je blehhh klonters enz, maar beetje kloppen en voila, owja en peterselie steeds een beetje en roeren tot je denkt safe ik ben genoeg turk nu!

Deze kan je ook gebruiken:

6 eetlepels slasaus op 3 lepels cremefresh ,3 tenen of naar gelang eigen smaak meer of minder( ivm met scherpte) knoflook in de knoflook pers alles goed mengen ,eventueel beetje verse peterselie (fijn gesneden) kan ook
 
31 okt 2011
2.694
24
Ingrediënten voor Porties:
Ingrediënten voor het deeg: - 500 gram bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4 tot 6 eetlepels melk - 2 eieren, zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter Ingrediënten voor de vulling: - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of - fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kilogram rundergehakt - versgemalen zwarte peper - zout - milde paprikapoeder

Bereiding:
Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingredinten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen. Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout. Verwarm de oven voor op 180° C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van ½ cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5 tot 10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.

Notities:
Variaties: Gebruik olijfolie in plaats van boter. Maak een vulling van 1 flinke fijngehakte ui, 450 gr lamsgehakt, 2 ontvelde tomaten, 1 eetlepel gemalen komijnzaad (djinten), een snuf suiker, versgemalen piment (allspice of jamaicapepper), versgemalen peper, zout, 3 eetlepels peterselie of koriander, 1 eetlepel tomatenpuree, het sap van ½ citroen en 25 gr pijnboompitten. Bak de ui en meng hem zonder het vet door het gehakt. Meng de kruiden erdoor en voeg er de met het citroensap vermengde tomatenpuree bij. probeer het mengsel wel zo droog mogelijk te houden, anders worden de pizza's slap. Spreid het mengsel tot de randen van het deeg uit, de pizza droogt dan minder snel uit.

0.jpg

Tot op heden vraag ik mij dus echt af wie het de naam 'turkse pizza' gegeven heeft :p Voor mij is dat gewoon deeg met saus en beetje groenten bij :p
 
Bovenaan