Recept nodig? Vraag maar!

13 mei 2011
385
2
Heb jij een recept nodig? vraag het hier, maar het kan zijn dat ik het recept niet heb.


Eating.gif
 
3 feb 2011
2.199
34
slakken heerlijk .. vooral in Marokko met een tandenstoker er uit halen, en dan de slak op slurpen als spagetti, .. en natuurlijk volgt daarna de sapje.
 
13 mei 2011
385
2
Vispastilla:

Ingredienten:
500 gram visfilet
500 gram garnalen
1 pak Filodeeg
250 gram champignons
1 groene en 1 rode paprika
1 pakje mihoen
1 bosje koriander
1 bosje peterselie
Snufje saffraan
2 theelepels Peper
1 theelepel Gember
1 theelepel Paprikapoeder
Klein beetje Komijn
Soepkom Olijfolie
Citroen
Sambal
Knoflook
Zout
2 Visbouillonblokjes (liefst van knorr)
1 pakje boter, gesmolten

Bereiding:
Bereid de mihoen volgens de verpakking en knip of snijd in kleinere stukjes.
Olie, saffraan, gember, peper, zout, knor, paprikapoeder, komijn en de gehakte koriander en peterselie, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje doen, roeren en 5 min zachtjes laten pruttelen. Doe er een beetje water bij.
Visfilet in middelgrote stukken, en de garnalen in een steelpannetje.
Champignons kan je bakken in een koekenpan met een gesnipperd uitje, (of gewoon uit pot en zonder ui, wat je lekker vindt), hierbij de geroosterde paprika’s die in blokjes gesneden zijn, ook in een steelpan. Over elk steelpannetje doe je een soeplepel marinade. De mihoen uitlaten lekken en ook hierover een soeplepel saus. Dan alles laten uitlekken. Je kunt nu de vulling door elkaar mengen of het in aparte lagen doen.

Bedek een bestillabakvorm met bakpapier en leg hierin 4 filovellen met de helft over de randen van de vorm heen. Besmeer met gesmolten boter en schep hierop de vulling (in een geheel of in laagjes, eerst mihoen, dan vis, dan groenten). Vouw de vellen naar binnen en leg er nog een vel bovenop en besmeer die ook met boter. Vouw de overige randen onder de bestilla en bak de bestilla op 220 graden 20 minuten met folie en daarna zonder folie tot hij goudbruin is.

243lpie.jpg
 
13 mei 2011
385
2
Kippastilla:

1 pak filodeeg
2 kippen in vieren delen
8 grote uien
9 eieren
bosje koriander
bosje madnous
1 eetlepel smen
Komijnpoeder
Gemberpoeder
Safraan
1 eetlepel peper
1 eetlepel zout
Kaneel
1 eetlepel suiker
honing


kommetje gepelde en gebakken en gemalen amandelen
kommetje olie en gesmolten boter om de deegbladen mee in te smeren.


kippen schoonmaken dan door 2 delen mag ook door 4 delen.
olijfolie in de pan en de smen, doe dan de kippen erin, bakze samen met 5 grof gesneden uien en doe dan de kosbar en de madnous erbij.
en daarna de kruiden erbij laat het dan op laag pitje sudderen.
normaal mag je er geen water bij doen , maar toch vind ik het lekkerst als je een glas water bij doet dan zijn de labriwats ook zachter vind ik zelf.

als de kippengaar zijn, dan haal je de kippen eruit en doe de andere 5 gesneden uien in de pan laat het op laag pitje verder sudderen, maar wel af en toe roeren.
als dat weer gaar is doe je de eieren erbij en hele tijd blijven roeren.
tot dat de eieren gaar zijn dan haal je de pan van het vuur doe het in een zeef.
de jus moet in een kom uitlekken want die heb je later nodig voor de filodeeg.

de kip heb je intussen fijn gesneden of met je vingers klein maken dus uitelkaar halen
doe dan de eiermengsel erbij en roer het als je merkt dat het nog droog is mag je beetje vocht bijdoen van het jus.

intussen heb je de amandelen gemalen en kaneel en poedersuiker bijgedaan.


je smeert eerste de bakplaat met boter
daarna leg je een vel deeg op en die besmeer je ook met boter/olie
daarna nog een vel zeg maar gekruist over de andere vel
die smeer je ook in je gaat zo door tot je 3 vellen hebt
dan strooi je de amandelen erop daarna de kipmengsel
daarna als laatst doe je weer de amandelen erop en je gaat met een volle eetlepel honing erover doen verspreid over de bestilla
dan doe je de vellen naar binnen vouwen en weer besmeren zodat het niet droog wordt
en daar doe je ook 2 vellen erover
je kan de bestilla omdraaien maar dan moet je een grote dienblad of bord tegen aan drukken en omdraaien en dan nog 1 x met olie overheen gaan dan kan je het bakken

bak het mooi goud bruin op 180 graden

haal het uit de oven en garneer het met poedersuiker en kaneel en wat overgebleven is van de amandelen

004gn2.jpg
 
S

Samir

Guest
die is echt lekker!

heb je een recept voor tjarmila? met tomaten en uien en eieren hmmm
 
13 mei 2011
385
2
Charmilla

5 uien
zonnebloemolie
5/6 tomaten (grote)
2/3 groene paprika’s
5 teentjes knoflook (hoeft niet)
halve eetlepel ras el hanout
envelopje saffraan
halve theelepel kerriepoeder.
kosbar (koriander)
magnoes(gladde peterselie)
zout
eventueel 2 eieren

Bereiding
snijd de uien en paprika’s en rasp de knoflook.(als je knoflook niet lekker vind, kun je dat weglaten.)
doe een scheut olie in een pan en voeg de uien paprika en de knoflook toe even op hoog vuur roerbakken dan voor
ong 20 minuten laten smoren
dan de gesneden vleesblokjes met zout toevoegen en 30 minuten laten stoven

tomaten schillen van kern ontdoen ,pitjes verwijderen en toevoegen aan het vleesmengsel net als de ras el hanout,saffraan, kerriepoeder, fijngesneden koriander en peterselie nog voor 20 minuten laten stoven. Eventueel nog met wat zout op smaak brengen.
je kan ook op het einde nog twee eieren erdoorheen roeren ,het is klaar als de eieren gestold zijn.
serveren met Marokkaans brood of Turks brood.
frieten zijn ook lekker hierbij!
 
13 mei 2011
385
2
Hahahaha willen jullie een wedstrijd van maken ofso? xD

Jullie gaan winnen hoor! ik weet het zeker... *Kuch kuch* Hahahahha

en hier is het recept voor Slakken:

3 a 4 kg slakken
1 bosje kosbar
2 uien
2 tomaten
nonga ( soort kruid die ik uit marokko mee neem) maar ik weet niet hoe het in het NL heet.
1 pepertje
safraan
zout
marokkaanse kruiden ( 2 eetlepels) het moet lekker pittig zijn
1 paprika

in een mixer doe je de uien, tomaten, koriander en pepertje. mix het, maar niet al te fijn.

doe wat olie( 3 thee glazen) in een grote pan, en doe daarbij de groenten mix.
roer het af en toe en doe de zout, safraan en de kruiden erbij. doe nu 2 a 3 liter water in de pan en laat dit koken.

maak de slakken goed schoon in ruim water. je moet alleen de slakken die leven gebruiken. maak de mondje van het slakken huis goed schoon. als je twijfelt of de slak nog leeft moet je ff in het mondje van het slakkenhuis prikken, zodra het beweegt weet je dat het leeft. als alle slakken goed zijn schoongemaakt. doe je ze bij het kokend water en zeg je bismillah. laat ze goed koken en schep steeds het schuim weg wat je boven de pan krijgt.

doe nu boven de slakken de kruid nonga. en laat de slakken goed koken, doe ook boven de slakken wat paprika stukken, en laat het nog koken, zodra de saus wat dikker begint te worden zijn ze klaar.

smakelijk eten!:banana:
 
S

Samir

Guest
hahaha selloet

maar dat is een gerecht voor 3 tot 4 kilo slakken. ik wil een gerecht voor 250 gram slakken. ennuh... nonga is hier niet te koop, dus wat is daarvoor alternatief?

en hoe moet je slakken schoon maken? :p
 
Bovenaan