- Topicstarter
- #1
- 5 feb 2011
- 8.897
- 38
Hmm hier heb ik dus zo een zin in! Ik zal het InshAllah ergens deze week maken! Ik kon het ff niet weerstaan!
Ingrediënten:
Deeg:
3 kleine soepkommetjes meel
1 klein soepkommetje fijne griesmeel
ongeveer 5 gram verse gist
theelepeltje zout
2 soepkommetjes lauw water
Vulling:
- gehakt
- gemalen ui
- gemalen groene paprika
- tomatenpuree
- zout
- peper
- gemberpoeder
- komijn
- paparikapoeder
- sambal
- olijfolie
Methoden / stappen:
Stop alle ingredienten voor de deeg in een kneedschaal.
Alles goed mengen en dan goed kneden tot een fijn en soepel deeg.
Laat het even staan.
Maak er 20 kleine bolletjes uit.
Dan pak je telkens 2 bolletjes. Die druk je een beetje uit. Goed insmeren met een mengsel van olie en boter. En leg ze dan op elkaar.
Druk ze nu goed uit. Als het goed deeg is dan komen er tijdens het uitdrukken geen scheuren in.
Als je het plat hebt gedrukt dan kun je er vulling op doen of bij gewone msemmen wat boter en olie mengsel en dan wat griesmeel op strooien.
Vouw het dan dicht tot een lmsemen.
De lmsemmenpan goed heet laten worden. Lmsemmen uitdrukken en weer wat boter olie op strijken. En dan optillen en in de pan leggen.
bakken op middelmatig vuur. voor je gaat omdraaien weer wat olie boter erop ( als het goed is heb je dat op deze kant nog niet gedaan) en dan blijven omdraaien tot je een mooie kleur hebt.
Vulling:
Alles goed bakken in een koekepan. Goed laten afkoelen en dan kun je het gebruiken.
Ingrediënten:
Deeg:
3 kleine soepkommetjes meel
1 klein soepkommetje fijne griesmeel
ongeveer 5 gram verse gist
theelepeltje zout
2 soepkommetjes lauw water
Vulling:
- gehakt
- gemalen ui
- gemalen groene paprika
- tomatenpuree
- zout
- peper
- gemberpoeder
- komijn
- paparikapoeder
- sambal
- olijfolie
Methoden / stappen:
Stop alle ingredienten voor de deeg in een kneedschaal.
Alles goed mengen en dan goed kneden tot een fijn en soepel deeg.
Laat het even staan.
Maak er 20 kleine bolletjes uit.
Dan pak je telkens 2 bolletjes. Die druk je een beetje uit. Goed insmeren met een mengsel van olie en boter. En leg ze dan op elkaar.
Druk ze nu goed uit. Als het goed deeg is dan komen er tijdens het uitdrukken geen scheuren in.
Als je het plat hebt gedrukt dan kun je er vulling op doen of bij gewone msemmen wat boter en olie mengsel en dan wat griesmeel op strooien.
Vouw het dan dicht tot een lmsemen.
De lmsemmenpan goed heet laten worden. Lmsemmen uitdrukken en weer wat boter olie op strijken. En dan optillen en in de pan leggen.
bakken op middelmatig vuur. voor je gaat omdraaien weer wat olie boter erop ( als het goed is heb je dat op deze kant nog niet gedaan) en dan blijven omdraaien tot je een mooie kleur hebt.
Vulling:
Alles goed bakken in een koekepan. Goed laten afkoelen en dan kun je het gebruiken.