Grote brand in Amsterdam bij chemisch opslagruimte

Samir 22 feb 2011

 1. Samir

  Samir Viva Real Madrid Populair

  10.593
  117
  0
  In twee loodsen van een chemisch opslagbedrijf aan de Latexweg in het Westelijk Havengebied van Amsterdam is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer.

  De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt. Niemand is gewond geraakt. Personeel van naastgelegen bedrijven wordt geëvacueerd.

  Er is sprake van een enorme rookontwikkeling die van kilometers afstand is te zien. Door de zuidoostelijke wind waait de zwarte rookpluim van de stad af richting Waterland.
  In een van de loodsen in rubber opgeslagen, in het andere cacao. De website van het bedrijf, Diergaarde Chemical Storage, meldt dat de onderneming is "gespecialiseerd in transport, opslag en douane-afhandeling van gevaarlijke stoffen".
  De omgeving van de brand is afgezet. Het scheepverkeer in het nabije Noordzeekanaal mag wel blijven varen. Het vliegverkeer ondervindt geen hinder van de rook.
  Metingen
  Het RIVM voert metingen uit om het mogelijke gevaar van vrijgekomen giftige stoffen in kaart te brengen. Daarover zijn volgens de brandweer nog geen voorspellingen te doen. Omdat het brandende rubber voor flinke stank zorgt adviseert de brandweer omwonenden die de stank ruiken wel om ramen en deuren uit voorzorg gesloten te houden.
  ''Bij een dergelijke rookontwikkeling komen per definitie giftige stoffen vrij. De vraag is hoe hoog de concentraties giftige stoffen zijn'', aldus de zegsvrouw.
  Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer denkt dat het blussen nog uren duurt.

  [video=youtube;XJTxBVoPN6s]http://www.youtube.com/watch?v=XJTxBVoPN6s[/video]
   
 2. Samir

  Samir Viva Real Madrid Populair

  10.593
  117
  0
 3. :O
   

Deel Deze Pagina