Harira recept

Salima 9 feb 2011

 1. 4-5 tomaten
  1 ui
  1 blikje tomatenpuree
  peterselie
  selderij
  koriander
  olijfolie
  zout
  safraan
  ibzar (half theepeleltje)
  kaneel (1 theelepeltje)
  1 bouillonblokje
  meel voor tadwira, of anders "allesbinder" (heeft mijn voorkeur, niet doorvertellen aan de schoonzussen)
  200 gram kip of schaap
  kikkererwten.
  3 lepels vermicelli

  Als je droge kikkererwten gebruikt, nacht van te voren in water zetten om te wellen. Uit blik of pak werkt ook prima, zijn gelijk klaar voor gebruik.

  Laat de stukjes vlees in de olie bruin bakken. Ondertussen tomaten en ui kleinsnijden en samen met de tuinkruiden pureren tot een redelijk fijne massa. Voeg dit mengsel bij het vlees. Het vuur mag nu wat hoger. Doe wat zout erbij, de safraan, de ibzar, kaneel, en het bouillonblokje.
  Als het gaat koken het vuur temperen, het blikje tomaten, een glas water en de kikkererwten toevoegen (behalve als je die uit blik neemt, die zijn al gaar en kunnen er op het laatste moment bij). Zo, heel zachtjes kokend, minuutje of 10 laten staan. Dan twee liter warm water erbij doen en dat zo 20 minuten laten staan op het heel lage vuur.
  Hierna maak je tadwira, een mengsel van meel en water, zonder klontjes, dat ongeveer zo dik is al milkshake. De tadwira toevoegen (maar allesbinder kan ook hoor, werkt prima) en 10 minuten roeren terwijl de zaak zachtjes kookt. Na vijf minuten voeg je ook drie lepels vermicelli toe.
  Op het eind een ei klutsen, toevoegen en blijven roeren.
   

Deel Deze Pagina