Het gebed combineren met school en werk.

-AmazighChick 11 mrt 2011

 1. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  Het gebed combineren met school en werk
  Vraag:

  Het is verplicht om vijf keer per dag te bidden, maar hoe doe je dit als je naar school gaat, werkt of nachtdienst hebt? Mag je het dan inhalen?

  Vraag ontvangen op 22 december 2003

  Antwoord:

  Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Boodschapper.

  Het waken over het gebed, en de tijden ervan in het bijzonder is een verplichting. Allah zegt immers (interpretatie van de betekenis):

  “Waakt over de gebeden en het middelste gebed (in het bijzonder).†(Soerat al-Baqarah: 238)

  Al-Djamc (het samenvoegen van gebeden) kan slechts tussen salaat adh-Dhohr en salaat al-cAssr, en tussen salaat al-Maghreb en salaat al-cIshaa’. Het samenvoegen van gebeden is daarentegen slechts toegestaan in geval van een legitieme reden, zoals ziekte e.d. Werk en school behoren hier niet toe. Daarom is het niet toegestaan om continu de gebeden samen te voegen vanwege het werk of school. Je dient dan ook het gebed te verrichten ongeacht of je nu op werk of school bent, op welke plaats dan ook, zolang je maar de w.c. vermijdt. Tenslotte is het niet vereist dat er een specifieke plaats is voor het verrichten van het gebed.

  En Allah weet het beter.

  Sheich Fawaz Jneid
   
 2. bij ons op het werk hebben we wel een klein gebedsruimte, maar die wordt alleen gebruikt door mannen. Dus moeilijk voor mij om daar te kunnen bidden
   
 3. djazakka allah ou gairan sis xx
   
 4. 3afak a outchma
   

Deel Deze Pagina