Het woord 'Berbers' stamt af van 'Barbaren'!!

latifa-arif 28 apr 2011

 1. wij berbers zijn gewoon barbaren hihi

  Het woord barbaar betekent onbeschaafd/onderontwikkeld persoon en komt van het Griekse Barbaros, Barbarikon, het als grappig opgevatte geluid dat de barbaroi (βαρβαροι) maakten als ze in Griekse oren 'beschaafd' wilden spreken.
  De Grieken en, in navolging van hen met de term barbarus, de Romeinen, noemden ieder volk barbaren als ze hen niet konden verstaan of als hun cultuur op hen vreemd overkwam. Daarmee werd in die tijd niet bedoeld dat die volken onbeschaafd waren. Dat blijkt onder andere uit Handelingen 28:2 waar de barbaroi van Malta als bijzonder filanthrópian (wat (mensen)vriendelijk, dus gastvrij betekent) worden beschreven. Dat beschavingsniveau geen enkele rol speelde in de kwalificatie barbaar, blijkt ook uit het feit dat ondanks de enorme kloof in culturele verfijning tussen enerzijds Perzen en anderzijds bijvoorbeeld Kelten en Germanen alle als barbaren werden betiteld.
  Later is hier het woord Berber van afgeleid, de oude Europese en meestgebruikte naam voor de Imazighen. Dit volk werd vroeger dan ook barbaren genoemd, die woonden in Barbarije, het huidige Algerije, Tunesië, Marokko en Libië.
   
 2. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  voortaan zeg ik 'Ik ben Barbaars' En niet 'Ik ben Berberse'
   

Deel Deze Pagina