Hollandse appeltaart

aitwayaghertje 21 apr 2011

  1. aitwayaghertje

    aitwayaghertje Populair

    11.264
    93
    0
    Deeg:

    300 gram zelfrijzend bakmeel

    200 gram koude boter

    160 gram basterdsuiker

    zakje vanillesuiker

    losgeklopt ei

    snufje zout

    Vulling:

    1 kg harde zure appels (goudreinet of jonagold)

    1 el citroensap

    15 gram suiker

    2 tl kaneel

    60 gram rozijnen

    1 Snijd met 2 messen de boter door de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en zout. Wrijf dan verder de boter met de vingers totdat je een kruimelig mengsel hebt. Voeg 3/4 van het ei toe. Zet het deeg verpakt weg in de koelkast.

    2 Schil de appels, wrijf ze in met citroensap, maak stukjes en voeg nog meer citroensap toe totdat elk stukje zo'n beetje omgeven is. Bestrooi de appelstukjes met kaneel en 15 gram suiker, roer, voeg de rozijnen toe en roer weer.

    3 Maak van 2/5 deeg de bodem. De cirkel voor de bodem kun je ook in tweeën snijden en erin leggen, dan gaat het wat makkelijker. Rol de rest van het deeg ook uit, bekleed de zijkanten en houd wat over voor de bovenkant.

    4 Doe de appelvulling erin. Maak strookjes en leg die afgewisseld horizontaal en verticaal erin. Bestrijk de deegstrookjes met ei en bak de taart op 175 graden 78 minuten.

    5 Laat 5 minuten afkoelen, ga met een mes langs de rand en haal de rand eraf. Laat verder afkoelen, zet hem dan in de koelkast. Wacht 1 a 2 dagen dan is hij op zijn lekkerst. Wel binnen een week vanaf het bakken opmaken.

    Appeltaartrecepten: Hollandse appeltaart
     

Deel Deze Pagina