Hoofdgerecht Marmita recepten

Just_a_Boy 14 jun 2011

  1. marmita wat elke marokkaan(se) wel kent en(veel)eet of niet!
    zeer traditioneel maar iedereen maakt het op haar /zijn manier ,maar niet weg te denken uit de marokkaanse keuken!

    Ingrediënten voor 1 Portie:
    schapenvlees ong 500 gr met bot.(kan ook rund of lam of kalf)
    zonnebloemolie (scheut)
    zout en peper
    twee uien fijngesneden
    twee tenen (geraspte tenen knoflook)
    envelopje saffraan
    ras el hanout( ong een eetlepel)
    koriander 1/4 bosje, en kan maar hoeft niet als je het niet hebt 1/4 bosje gladde peterselie (magnous)
    3 /4tomaten (ontveld en gesneden)(gelang na de grote)
    water
    groenten: sperciebonen ,wortels,aardappels ,doperwten(diepvries)
    (je kan ook spruiten ,bloemkool,toevoegen, wat je maar lekker vindt dus je kan aardig varieren)
    ik gebruik vaak wortels ,sperciebonen en doperwten en aardappels in een marmita maar varieer ook vaak!


    Bereiding:
    doe een scheut olie in een pan en verhit de olie
    voeg de stukken vlees toe ,strooi er wat zout op en voeg de uien en knoflook toe ,laat het vlees mooi bruin worden,voeg dan de ras el hanout en de saffraan toe en de peper en de tomaten goed omscheppen (het mag niet aanbranden)
    voeg ook de koriander en eventueel de magnoes toe.
    laat het ong 10 minuten op een laag vuur (deksel op de pan) smoren.omscheppen
    voeg dan het water toe net zoveel tot het onder staat.
    weer wat zout toevoegen en een tijd op laag vuur koken(naar gelang van het malsheid van het vlees)
    ik laat het vlees vaak een uur stoven voordat ik er groenten bij doe
    dan doe er sperciebonen (twee handjes)
    (wassen ,doppen en eventueel breken)
    wortels (4 a5 naar gelang van het grote van het gezin)
    wassen ,schrappen en verticaal door midden snijden
    de geschilde aardappels 4 a5 en doormidden snijden(gelang naar de grote van de aardappel) in de pan bij het vlees en door laten koken
    ong 45 minuten laten koken op matig vuur
    eventueel nog water toevoegen ( dan ook kruiden)
    dan de doperwten (kommetje naar grote van het gezin)
    toevoegen nog even doorkoken . de marmita is klaar als het vlees gaar is (dat betekend dat het makkelijk van het bot los laat) groenten gaar zijn (echt gaar ,dus niet beetgaar,je moet de groenten kunnen fijndrukken) saus ingekookt is, dan is de marmita klaar
    (oefening baart kunst !!!kruiden (ras el hanout) is ook naar smaak het is altijd ongeveer . dus beter iets minder doen(en dan nog toevoegen) dan teveel want anders is de marmita verknald serveren met marokkaans brood
    bi sihhatti koum (eet smakelijk)
     
  2. oeeehhh lekker marmita :banana:
    Heb ik net nog gegeten, alleen met friet in plaats van aardappelen! Is het dan eigenlijk nog wel mamita:confused:
     
  3. -AmazighChick

    -AmazighChick Populair

    13.482
    70
    0
    Shoukrane Boy inou! Ik heb net heeeeerlijke Marmita op! Voor degene die kaasvoedsel hebben moeten vreten:

    ''Er is nog over, willen jullie?''
     
  4. jaa ik ook haha met allerlei groenten maar soms doen we dat ook met kefta is ook erg lekker!

    :D MARMITA!!! blijft altijd lekker!
     
  5. -AmazighChick

    -AmazighChick Populair

    13.482
    70
    0
    Oh, Oh, Oh. Lekkere Ma-mi-Ta!
     
  6. -AmazighChick

    -AmazighChick Populair

    13.482
    70
    0
    [video=youtube;pVDB0leu8Pc]http://www.youtube.com/watch?v=pVDB0leu8Pc[/video]
     
  7. Haha blijft altijd lekker he .. heey Amazighchick,k d8 dat die videoclip ook al geplaatst werd
     
  8. [​IMG]


    die borden hebben we ook :D
     
  9. AmazighChick I love that song :banana:
     
  10. HAHAHAH en wij hebben die ook..:)
    Ik denk dat iedereeen die wel heeft..
     
  11. haha jaa inderdaad, zijn mooie borden
     
  12. ik ga vanavond marmita maken :D
     
  13. Hou ook een beetje voor mij over he, want wij eten namelijk vis.. Ik heb daar niet echt zin in..:p
     
  14. hmmmm vis is ook lekker joh!! ..

    Hahaha ja denk ik ook over die borden, zijn idd leuk :D we hebben ze ook in een kleinere formaat.
     

Deel Deze Pagina