Ik wil rechten studeren!

Salima 18 apr 2011

 1. heeft iemand ervaring met de opleiding rechten op hbo? en op welke hbo kan ik dat het beste studeren?

  serieuze tips aub.
   
 2. Samir

  Samir Viva Real Madrid Populair

  10.593
  117
  0
  hangt ook af waar je woont toch..

  kijk op studiekeuze123.nl
   
 3. Hangt af van je woonplaats denk ik.
  Hbo rechten is een stuk praktischer dan de universitaire studie rechten. Je wordt wegwijs gemaakt in wetten en regels, maar leert bijvoorbeeld ook je weg te vinden in juridische databases en ontwikkelt vaardigheden als adviseren, debatteren, onderhandelen en bemiddelen. Nederlands of taalbeheersing is ook een vak dat je in je propedeusejaar kunt verwachten.

  Bij de meeste opleidingen kun je je met minors verdiepen in een bepaalde afdeling van het recht, zoals internationaal recht of bedrijfsrecht. Soms kun je tijdens je opleiding al kiezen voor een schakelminor om de stap naar een universitaire master gemakkelijker te kunnen maken. Je moet altijd een schakelprogramma volgen als je de overstap wilt maken naar de universitaire studie rechten, ook als je eerst je hbo-diploma haalt.

  De opleiding in Den Haag is vanaf het derde jaar duaal opgezet. Dat wil zeggen dat je vier dagen per week werkt op een zogenaamde leerarbeidsplaats, en nog maar éen dag per week naar school gaat. Werkervaring opdoen door middel van stages is bij alle opleidingen een vast onderdeel, maar beslaan dan meestal maar een paar maanden.

  Bij de breed opgezette hogere juridische opleiding in Enschede en Sittard kies je voor bepaalde uitstroomprofielen, waarbij je je dus tijdens je studie al specialiseert binnen een bepaald vakgebied. Vanuit deze opleidingen is het lastiger om door te stromen naar de universiteit.
   
 4. MTL

  MTL Banned Gebanned

  4.791
  25
  0
  k heb hbo rechten gedaan maar op de MER
   

Deel Deze Pagina