Mawazine Zwaar Bekritiseerd Door Pers En Duizenden Marokkanen!

Just_a_Boy 30 mei 2011

 1. Het Mawazine festival van Rabat, die dit jaar wordt geboycot door duizenden Marokkanen en zwaar bekritiseerd door de Marokkaanse pers, blijft nochtans de krantenkoppen maken. Het meest recente informatie over het festival heeft betrekking tot de bedragen die worden betaald aan buitenlandse artiesten voor hun deelname.

  Volgens het Marokkaanse weekblad TelQuel, staat Whitney Houston bovenaan de lijst van best betaalde artiesten van Mawazine met 7,5 miljoen dirham, gevolgd door Shakira (6,5 miljoen), Stevie Wonder en Sting (5 miljoen elk), Elton John (3 miljoen), Mika (2 miljoen) en ten slotte Amr Diab met 1,2 miljoen dirham.

  Waarnemers menen te weten dat het budget van het festival rond de 100 miljoen dirham draait, terwijl de organisatoren beweren dat deze "slechts" van 62 miljoen dirham is.

  Andere berichten van Marokkaanse pers:

  Sharika zou 1,2 miljoen dollar krijgen voor de paar nummers waarmee ze deelneemt aan het festival, tijdens haar verblijf in het koninkrijk zal een eenheid van de Koninklijke wacht over haar waken.
  De Engelse Joe Cocker zou volgens dezelfde bron 800 duizend dollar krijgen voor zijn deelname, (evenals alle zangers is het bedrag exclusief het verblijf, reiskosten etc...).

  De Arabische zangers krijgen tussen de 75 duizend dollar en 150 duizend dollar, Kazem El Saher die onlangs meedeed aan een festival in Fes voor minder dan 70 duizend dollar krijgt maar liefst 120 duizend dollar van Mawazine.

  De 20 februari jeugd heeft meerder malen opgeroepen om de Mawazine festival af te schaffen en de belasting geld dat verspild wordt aan die zangers beter te besteden.
   
 2. Ze kunnen het geld voor betere dingen gebruiken. Zoals de wegen goed maken in marokko etc etc.
   
 3. Jaaa had het ook al aangegeven in zo'n andere topic. Het is gwn BELACHELIJK! Het geld kan zoveeeeel beter besteed worden in Marokko ipv dit soort zinloze concerten.
   
 4. precies faatje.. en los van de wegen.. laat ze eerst eens de arme mensen voeden in marokko
   
 5. wat hebben de arme mensen aan shakira of whitney houston?? die willen alleen maar een doosje medicijnen hebben om te overleven!!
   
 6. Jaa ze moeten eerst het geld besteden in Marokko en dan kunnen ze het voor ander dingen besteden , als nog vind ik persoonlijk dat ze het geld aan zulker rara concerten uitgeven.

   
 7. Gezondheidszorg, onderwijs, sociale zekerheid en infrastructuur daar moet zoveel geinvesteerd in worden.. en dat geld hadden zij zo goed kunnen gebruiken.

  Ik begrijp ook wel dat een land wat moet doen qua culturaliteit (daar valt dit dan ze3ma onder) maar het is zo krom dat de belangrijkste dingen zo links worden gelaten en dat er belachelijk veel geld in zulke dingen gestoken wordt.
   
 8. je hebt gelijk thayri, er is zoveel belangrijks te doen in marokko. maar ze willen europa nadoen, maar dat lukt niet want europa is veel veel verder
   
 9. Ja klopt helemaal. Marokko wil zogezegd ook even modern lijken als Europa. Maar ze moeten eerst goed nadenken voordat ze dat geld aan iets nutteloos gaan besteden.. bijvoorbeeld: armen mensen helpen, oprichting van meerdere GOEDE ziekenhuizen, betere wegen maken, meer scholen bouwen .. en ja zo kunnen we doorgaan.. in ieder geval er zijn veel dingen waar dat geld geïnvesteerd kon worden.
   

Deel Deze Pagina