Milouda Alhoceimia Info (Rif Muziek)

Just_a_Boy 31 mei 2011

 1. Milouda Alhoceimia (Rif)

  Milouda Alhoceimia is geboren in 1964 in de havenstad van de rif: Al Hoceima, en is er eveneens opgegroeid. Zij is de beroemdste zangeres en grootste ster uit het noorden van Marokko. Zij zingt in de traditie van de Izran, de orale overdracht van liederen, gedichten en verhalen uit de Rif. De muziek van Milouda Alhoceimia stamt uit de orale traditie en heeft een opzwepend en verlangend karakter. Zij geeft hierin uitdrukking aan de dagelijkse beslommeringen en diepliggende verlangens van haar volk, de Berbers uit de Rif.

  In het jaar 1980 is zij op 16-jarige leeftijd, als moeder van een kind van 3 maanden, aan haar zangcarrière begonnen. Als zangeres en danseres trad zij op tijdens trouwerijen in Al Hoceima en omstreken. Dit was met de getalenteerde, inmiddels overleden, musicus Sallem Arifi, haar favoriete begeleider.

  Kenmerkend aan Milouda is haar bijzondere stem en haar rijkdom aan Izran.

  In de jaren tachtig verschenen haar eerste bandjes op de markt. En ontwikkelde zij zich tot een alom geliefde zangeres. Milouda, ook wel Nejmat Rif (de ster van de rif) genoemd.

  [video=youtube;CqWVjJygwPQ]http://www.youtube.com/watch?v=CqWVjJygwPQ[/video]
   

Deel Deze Pagina