Mimoun Rafroua Info

Just_a_Boy 31 mei 2011

 1. De in Nador geboren Mimoun Rafroua, was in zijn geboortestreek de Rif al een groot idool. Hij heeft inmiddels zeventwintig albums op zijn naam staan en levert daarmee een grote bijdrage aan de Riffijnse muziek. Mimoun geldt als één van de meest succesvolle Rifartiesten van de afgelopen 25 jaar. Hij onderscheidt zich door zijn herkenbare zangstem en muzikale diversiteit.

  De koning van de rifpop, Mimoun Rafroua heeft onlangs zijn nieuwste album Taziri uitgebracht. Het album bevat gloednieuwe nummers van de bekende Amazigh singer/songwriter. Voor dit album werkte Rafroua samen met producer Jalal Hamdaoui. Het album is verkrijgbaar via SalhiSound - Home. Rafroua geeft ter promotie van zijn album deze zomer een aantal concerten in Marokko. Zo staat hij ondermeer op festivals in Tanger en Al Hoceima.

  Met de nummer één positie van zijn single "Rajayie" (vert. "Wacht op mij") in de top 20 van de populaire radiozender FunX is Mimoun Rafroua ook in Nederland geen onbekende meer. De single is afkomstig van zijn laatste album, Ini Amin, dat in de zomer van 2005 verscheen. Terwijl "Rajayie" in Nederland wekenlang nummer 1 op de populaire jongerenzender Funx stond, was Koulchi Rouh Koulchi Waddar"(vert. "Iedereen is weg en verdwenen") tegelijkertijd een grote hit in Marokko.

  Het album "Ini Amin" was een topper. Op muzikaal gebied viel het op door de diversiteit aan muziekstijlen en het vernieuwende karakter. Het album werd dan ook terecht met groot enthousiasme ontvangen, zowel in Marokko als in
  Europa.
   
 2. Het nieuwe album "TAZIRI" van Mimoun Rafroua is nu te koop in de winkels!

  De koning van de rifpop, Mimoun Rafroua heeft begin juli zijn nieuwste album Taziri uitgebracht. Het album bevat gloednieuwe nummers van de bekende Amazigh singer/songwriter. Voor dit album werkte Rafroua samen met producer Jalal Hamdaoui.

  Het album is verfrissend en divers, je kunt het overal draaien, want zowel thuis als in de auto en in de kroeg klinkt het lekker. Dát is nou echt Mimoun Rafroua.

  Het album kan besteld worden via deze site, SalhiSound - Home en via www.legaldawnload.net.

  [video=youtube;_tjKZ4rHkPA]http://www.youtube.com/watch?v=_tjKZ4rHkPA[/video]
   

Deel Deze Pagina