Mooie Hadiths

Samir 8 feb 2011

 1. Samir

  Samir Viva Real Madrid Populair

  10.593
  117
  0
  Plaats hier de hadiths die je mooi vindt en inspirerend..
   
 2. Samir

  Samir Viva Real Madrid Populair

  10.593
  117
  0
  “De joden zullen zich opsplitsen in éénenzeventig groeperingen, de christenen zullen zich opsplitsen in tweeënzeventig groeperingen en mijn gemeenschap zal zich opsplitsen in drieënzeventig groeperingen, allen zijn in het Hellevuur behalve één.†Daarop vroegen de mensen: “En wie is die (ene) groep, O Boodschapper van Allah?†Hij antwoordde: “Degenen die zich bevinden op datgene waarop ik en mijn metgezellen zich bevinden.â€
  Deze hadith van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) is overgeleverd door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) en staat vermeld in Abu Dawud, Tirmidhi en Ahmad.
   
 3. Abu Hurairah heeft overgeleverd dat de Profeet zei, 'Mijn voorbeeld is zoals dat van een man die een vuur aansteekt, en als het vuur zijn omgeving verlicht springen allemal motten en andere insecten erin. De man deed zijn best om ze tegen te houden, maar zij glipten er doorheen en vielen in het vuur’. Hij voegde eraan toe, ‘Nu wil ik jullie vast grijpen maar jullie houden vol en willen in het vuur springen’. (Sahih Bukharie, Boek 76, Hadith 490).


  Abdullah ibn Masud heeft overgeleverd dat de Profeet een mieren nest zag die in brand was gestoken en hij vroeg, 'Wie heeft dit gedaan?' Wij antwoordden, 'Wij hebben dit gedaan'. Toen zei hij, 'Alleen de Schepper van het Vuur, mag met vuur straffen!' (Abu Dawud, Boek 14, Hadith 2669).  Een man kwam naar de Profeet en vroeg, 'Wie heeft het meeste recht op mijn goede behandeling?' Hij antwoordde, 'Je moeder' De man vroeg weer, 'Wie daarna?' Hij antwoordde, 'Je moeder'. De man vroeg weer, 'Wie daarna?' Hij antwoordde weer, 'Je moeder' En de man vroeg voor de vierde keer, 'Wie daarna?' Toen antwoordde hij, 'Je vader'. (Sahih Muslim, Boek 32, Hadith 6180).
   
 4. Abdullah ibn Amr, moge Allah tevreden over hem zijn, heeft de Profeet, Allah's vrede en zegeningen zij met hem, horen zeggen, 'Geef mijn boodschap door aan de mensen, al was het maar een zinnetje'. (Sahih Bukhari, Boek 55, Hadith 667).
  Er is overgeleverd door Abu Hurairah dat de Profeet, Allah's vrede en zegeningen zij met hem, heeft gezegd, ‘De sterke man is niet degene die goed is in worstellen, maar de sterke man is degene die zich onder controle kan houden tijdens een woede aanval’. (Maliks Mu’ata, Boek 47, Hadith 12).  Er is overgeleverd door Mustaurid dat de Profeet zei, ‘Bij Allah, als iemand zijn vinger in een Ocean stak en het weer eruit trok, dan zou het water dat aan zijn vinger bleef kleven dit leven zijn en het Ocean het Hiernamaals’. (Sahih Muslim, Boek 40, Hadith 6843).  De Profeet liep op een markt langs een hoop etenswaren (i.e mais) die nog niet gewogen waren. Hij stak zijn hand erin en voelde nattigheid aan zijn vingers. Daarop zei hij, 'O eigenaar van deze etenswaren, wat is dit?' De eigenaar antwoord, 'O Boodschapper van Allah, het komt door regen'. Toen zei hij, 'Waarom had je het niet bovenop gelegd zodat de mensen het konden zien? Wie bedriegt hoort niet bij ons'. (Sahih Muslim, Boek 1, Hadith 183).  Er is overgeleverd door Abu Hurairah dat de Profeet, vrede zij met hem, heeft gezegd, 'Een ieder is verplicht tot het geven van een aalmoes. Elke dag dat de zon opgaat en je treft een rechtvaardig oordeel tussen twee mensen dan is dat een aalmoes. Het helpen van een man bij het bestijgen van zijn beest of zijn goederen helpen daarop neer te leggen, een vriendelijk woord uiten, elke stap die wordt gezet in de richting van de moskee om het gebed te verrichten en het vuil opruimen van de weg, al deze daden zijn een aalmoes'. (Sahih Bukhari, Boek 52, Hadith 141).
   
 5. Abu Hurairah heeft overgeleverd dat de Profeet zei, 'Laat de slaaf van Dinar en Dirham's (i.e. Gel) en Quantify en Khamisa (i.e. luxeuze kleren) vernietigd zijn, want hij is blij wanneer hij ze krijgt en zo niet kijkt hij somber! Laat zo'n mens vernietigd en vernederd zijn en als hij gestoken is door een doorntje, dan laat hem niemand vinden die het voor hem eruit haalt! Het Paradijs is voor degenen die de teugels van hun paarden vasthebben en Jihad voeren op het pad van Allah, met ongekamd haar en voeten bedekt met stof! Als zij in de voorhoedde zijn aangesteld, zijn zij tevreden met hun plaats als bewaking en als zij in de achterhoedde zijn aangesteld, accepteren zij hun plaats met genoegen'. (Sahih Bukhari, Boek 52, Hadith 137).

  Anas ibn Malik heeft de Profeet tegen de Mojahideen horen zeggen, 'Ga voort in de Naam van Allah, vertrouw op Allah en houd je vast aan de religie van de Boodschapper van Allah. Doodt geen bejaarden, doodt geen zuigelingen, doodt geen kinderen en doodt geen vrouwen! Wees niet oneerlijk over de buit, maar wees goed (i.e. tegen mensen), want Allah houdt van de weldoeners'. (Abu Dawud, Boek 14, Hadith 2608).

  Ibn Abbas heeft overgeleverd dat de Profeet zei, 'Als een zoon van Adam een vallei vol goud had, zou hij er twee verlangen. Niets kan zijn mond vullen, behalve de aarde in het graf. Allah wendt zich vol Barmhartigheid tot degene die berouw voelt'. (Sahih Bukhari, Boek 76, Hadith 444).

  Abu Hurairah heeft overgeleverd dat de Profeet, Allah’s vrede zij met hem, zei, 'Bij Hem in Wiens Hand mijn ziel is, jullie zullen het paradijs niet binnengaan voordat jullie geloven en jullie geloven niet voordat jullie van elkaar houden’. (Sahih Muslim, Boek 1, Hadith 96).

  Abu Musa heeft overgeleverd dat de mensen aan de Profeet vroegen, 'Wien's Islam is de beste?' Hij antwoordde, 'Van degenen die het vermijdt om de Muslims kwaad te doen met zijn tong en handen'. (Sahih Bukhari, Boek 2, Hadith 10).

  Abbas ibn Abdul Mutalib heeft de Profeet horen zeggen, 'Degene die Allah als zijn Heer, Islam als zijn leven'sweg en Mohammad als de Profeet (i.e. van Allah) accepteert, heeft inderdaad de zoetheid van het geloof geproefd'. (Sahih Muslim, Boek 1, Hadith 54).

  Abu Bakrah heeft overgeleverd dat haar vader zei, 'Wij waren in de gezelschap van de Boodschapper van Allah en hij zei, 'Zal ik jullie niet om de hoogte stellen van de aller grootste zonden? Zal ik jullie niet om de hoogte stellen van de aller grootste zonden? Zal ik jullie niet om de hoogte stellen van de aller grootste zonden?' De Profeet zei toen, 'Veelgodendienst en ongehoorzaamheid aan de ouders'. Hij lag uitgestrekt, ging zitten en zei, 'En het vertellen van onwaarheid' en bleef dat herhalen totdat wij hoopten dat hij zou stoppen'. (Sahih Muslim, Boek 1, Hadith 158).
   
 6. Niet de dood wensen

  “Laat niemand van jullie de dood wensen, want als hij een goed persoon is, dan kan hij in het goede toenemen en als hij een slecht persoon is, dan kan hij terugkeren (naar het goede pad).”

  Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft deze woorden overgeleverd van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) en staat vermeld in Bukharie.
   
 7. “Niemand van jullie zou moeten lopen, terwijl hij slechts één schoen draagt. Hij zou of beide schoenen moeten dragen, of hij zou geen schoenen moeten dragen.”

  Deze hadith is overgeleverd door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem). De hadith staat vermeld in Bukharie.
   
 8. Een man kwam naar de Profeet en zei, 'Ik ben vernietigd!' De Profeet vroeg, 'Waarom?' De man zei, 'Ik had seksueel gemeenschap met mijn vrouw, terwijl ik aan het vasten was (i.e. in de maand van Ramadhan!)'. De Profeet zei, 'Bevrijd dan een slaaf (i.e. als vergelding voor je overtreding)'. De man zei, 'Dat kan ik niet doen (i.e. ik heb geen slaven)'. De Profeet zei, 'Ga dan twee volle maanden vasten'. De man zei, 'Ik kan dat niet'. De Profeet zei, 'Ga dan maar zestig armen voedden'. De man zei, 'Ik heb niks om uit te geven'. Toen kwam iemand binnen met een bord vol met dadels en gaf het als een geschenk aan de Profeet. De Profeet vroeg, 'Waar is die vraagsteller?' De man zei, 'Ik ben hier'. De Profeet gaf het bord met dadels aan de man en zei, 'Geef dit aan de armen'. De man zei, 'Moet ik het geven aan iemand die armer is dan ik? Bij Allah, tussen deze twee bergen van Madinah is niemand armer dan mij!' De Profeet glimlachtte tot zijn tanden zichtbaar werden en zei, 'Geef het dan maar aan je eigen familie'. (Sahih Bukhari, Boek 64, Hadith 281).
   
 9. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  Maa Shaa Allah..


  De boodschapper van Allah (vrede en zegeningen zij met hem) heeft hierover het volgende gezegd:"Wie berouw toont voordat de zon opkomt uit het westen voor hem zal Allah Zijn berouw accepteren" Moesliem
   
 10. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  "Wie een dag vast voor (de Zaak van) Allah, Allah zal zijn gezicht (een reisafstand van) 70 jaar verwijderen van het Vuur" Sahih Al-Jami Al-Saghir


  "Als een persoon een zieke bezoekt, zal hij zich bevinden in een boomgaard van fruitbomen uit het Paradijs tot hij terugkeert." Sahih al-Jamie'

  "Als een van u eet, laat hij dan de naam van Allah aanroepen"
  Abou Dawoed en Tiermidie

  "Wanneer iemand
  van jullie de moskee binnengaat, moet hij 2 rak'aas verrichten alvorens te gaan zitten" Moesliem.

  "Degene die de zoetigheid van het geloof wil ervaren, moet van iemand houden, alleen ter wille van Allah. Ahmed

  "Wie in Allah gelooft en de Laatste Dag moet goed zijn voor zijn buren" Boecharie en Moesliem
   
 11. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  "Lees de Qor-aan zolang als je hart in overeenstemming ermee is. Wanneer dit niet zo is dan ben je de Qor-aan niet aan het lezen, sta dan op en stop met lezen."
  Boekharie en Moesliem


  "De sleutel naar het paradijs is het gebed, en de sleutel tot het gebed is reinheid"
  Ahmed


  "Voor hem die een pad volgt en daarop kennis zoekt, wordt door Allah een pad naar het Paradijs makkelijk gemaakt" Moesliem
   
 12. Trotse_Berber

  Trotse_Berber Populair

  17.081
  129
  0
  Masha'allah ga Verdér !!!
   
 13. masha'allah:love:!
  uppp!
   

Deel Deze Pagina