'Moordende Franse vader dineerde met zoon'

aitwayaghertje 28 apr 2011

 1. aitwayaghertje

  aitwayaghertje Populair

  11.264
  93
  0
  De verdwenen man uit Nantes die ervan wordt verdacht zijn hele gezin te hebben uitgemoord, Xavier Dupont de Ligonnès, heeft nog met zijn zoon Thomas gedineerd kort voor diens dood.


  Xavier Dupont de Ligonnès. © afp De plaatselijke kranten Courrier de l'Ouest en Presse Océan hebben dat vandaag gemeld.

  Het diner in een restaurant bij Angers, de stad waar Thomas studeerde, was op 5 april. De onderzoekers menen dat de moorden in de nacht van 3 op 4 of die van 4 op 5 april zijn gepleegd. Aangenomen wordt nu dat Thomas later om het leven is gebracht dan zijn moeder, zus en twee broers. De lijken werden 22 april gevonden onder het terras in de tuin gevonden. Ook de twee labradors van het gezin werden dood aangetroffen.

  In de weer met kalk
  Sommige buren meenden dat de honden later dan de meeste gezinsleden werden gedood omdat ze die nog zo lang hadden horen janken. Buren waarschuwden de politie nadat ze meer dan twee weken niets meer van het gezin hadden gehoord of gezien. De vader werd begin april in de weer gezien met zakken en met kalk. De slachtoffers zijn met een type vuurwapen om het leven gebracht, waar de vader over beschikte.

  Vandaag is er in Nantes een rouwplechtigheid in de Sint-Felixkerk waar de moeder en kinderen naar de kerk gingen. De 48-jarige moeder, Agnès Abbas-Hodanger, en haar vier kinderen in de leeftijd van 13 tot 21 jaar worden zaterdag begraven in Noyers, ongeveer 170 kilometer ten zuidoosten van Parijs. De familie van de moeder komt uit het Bourgondische plaatsje.

  Rouwplechtigheid
  De autoriteiten hebben voor rouwplechtigheid in Nantes tal van maatregelen genomen om de familie van de slachtoffers af te schermen van de media. Er worden veel mensen verwacht die hun medeleven willen betonen.

  De vader is voor het laatst vrijdag 15 april gesignaleerd in het zuidoosten van Frankrijk. Hij overnachtte in een hotel in Roquebrune-sur-Argens, ongeveer 100 kilometer ten oosten van Marseille. Dat ligt circa 30 kilometer van het dorpje Lorgues waar op 15 april een vrouw, Colette Deromme, spoorloos verdween. Het gezin Dupont-Ligonnès heeft bijna tien jaar terug enige tijd in Lorgues gewoond.


  'Moordende Franse vader dineerde met zoon' - Buitenland - AD
   
 2. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  Ik kan niet met die gast eten, hoor. Dadelijk smekt ie zohard, dat de ramen gaan dansen. En laat hij vieze boeren en slurp ie heel langzaam...yiggg!
   

Deel Deze Pagina