Moslimzendtijd?

-AmazighChick 11 mrt 2011

 1. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0
  Moslimzendtijd?

  In februari besloot het Commissariaat voor de Media dat geen van de aanvragers van moslimzendtijd een licentie krijgt. Om de ‘zielige’ moslimdoelgroep toch te bedienen, werd de NTR ingeschakeld om dit media-aanbod voorlopig te verzorgen.

  NTR stelde voor om een soort praatprogramma te maken waarin verschillende meningen naar voren zouden komen. Een voorwaarde was dat de gevoerde gesprekken geen theologische en wetenschappelijke lading mochten hebben. Programma’s voor moslims, maar het mocht niets met de Islam te maken hebben? De sprekers moesten zich gedreven voelen vanuit een maatschappelijke noodzaak en niet vanuit het geloof. Een nieuw opinieprogramma met de titel ‘De Halve Maan’ werd aldus gevormd. Zogenaamd bedoeld om een scherpe blik te werpen op de ontwikkelingen in en rondom de islamitische gemeenschap in Nederland en de wereld. Elke week zullen belangrijke onderwerpen aan een panel van vaste deelnemers worden voorgelegd om deze te becommentariëren.

  Ook Stichting as-Soennah werd benaderd om deel te nemen aan dit programma, maar bedankte daar voor. De inbreng van kennis en expertise werd namelijk niet gewaardeerd. Het was namelijk geen programma over islamitische kennis. Het was geen programma over de Islam. De bedoeling was dat de uitgenodigde moslims hun persoonlijke mening zouden gaan vertellen.

  Gisteren zag ik het resultaat. Het was geen talkshow. Het was een freakshow! De enige lichtpuntjes waren advocate Famile Arslan en het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani. De rest van de aanwezigen had het niveau van een dode kamerplant. Een bij elkaar geraapt clubje amateurs. Een schande voor de Islam. Ware het niet zo pijnlijk, dan had het misschien nog op de lachspieren kunnen werken.

  Een oud-politicus, Fouad Sidali, verzorgde de hoofdact. Hij meende niets in de Koran te hebben gevonden waaruit blijkt dat het verboden is voor een moslimvrouw om met een niet-moslim te trouwen. Homoseksualiteit zou geen zonde zijn. Wat kan ik zeggen? Of deze man kan geen woord Arabisch lezen of hij is een grove leugenaar. Natuurlijk zijn er zaken binnen de Islam waarover de geleerden van mening verschillen, maar over deze zaken zijn de geleerden het unaniem eens! Zoals zij het ook eens zijn over de afvalligheid van iemand die de overtuiging heeft dat een moslimvrouw mag trouwen met een niet-moslim man, of dat homoseksualiteit binnen de Islam toegestaan zou zijn.

  Het ergste hiervan is nog wel dat dit allemaal gezegd wordt binnen moslimzendtijd! Jawel. Onze zendtijd! Je reinste schijnheiligheid. Eerst zeggen dat er tijdens de gesprekken geen theologische onderwerpen besproken zullen worden en vervolgens een hele reeks afvallige fatwa’s laten verkondigen door nepdeskundigen. En dan ook nog de pretentie hebben dat je een programma maakt dat qua niveau vergeleken kan worden met ‘Buitenhof’ en ‘De Wereld Draait Door’. Je kan zeggen van Mathijs van Nieuwkerk wat je wil, maar hij nodigt tenminste deskundigen uit als hij over een onderwerp wil praten!

  Op grond hiervan vraag ik het Commissariaat voor de Media beleefd doch dringend: geef de moslimzendtijd terug aan de moslims. Daar is het voor bedoeld. Laat een instantie dit verzorgen die bereid is invulling hieraan te geven op een manier die de moslims aanspreekt. Dit of niets. Doe anders maar een leuke kinderfilm of herhalingen van Pipo de Clown. Kan je tenminste echt lachen, zonder pijn in je hart te voelen van de dolksteek die deze hypocrieten uitdelen ten koste van ons eigen geloof.

  De Ontmaskeraar
  7 maart 2011


   
 2. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0

Deel Deze Pagina