Pistache Koekjes

-AmazighChick 24 apr 2011

  1. -AmazighChick

    -AmazighChick Populair

    13.482
    70
    0
    Ingrediënten voor ongeveer 35 stuks Porties:
    Voor ongeveer 35 stuks heb je het volgende nodig:

    Voor het deeg:

    - 150 gram boter
    - 3 eetlepels poedersuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - meel

    De vulling van de koekjes:
    (Het is het handigst om de vulling een dag van te voren te maken)

    - 150 gram gepelde pistache-nootjes.
    - 50 gram amandelen.
    - 2 eetlepels poedersuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - Een paar druppels groene kleurstof
    - rozewater.


    Bereiding:

    Voor het deeg:

    - 150 gram boter
    - 3 eetlepels poedersuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - meel

    - Meng bovengenoemde ingredienten door elkaar.
    - Voeg meel toe totdat het deeg lekker soepel is.

    De vulling van de koekjes:
    (Het is het handigst om de vulling een dag van te voren te maken)

    - 150 gram gepelde pistache-nootjes.
    - 50 gram amandelen.
    - 2 eetlepels poedersuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - Een paar druppels groene kleurstof
    - rozewater.

    - Maal de pistache en de amandelen heel fijn.
    - Meng vervolgens met poedersuiker, vanillesuiker en kleurstof.
    - Voeg net zoveel rozewater toe totdat je van de vulling kleine balletjes kan maken.
    - Laat de vulling een kwartiertje staan.
    - Maak van de vulling balletjes zo groot als een hazelnoot.

    - Maak van het deeg balletjes zo groot als een kleine walnoot.
    - Maak een kuiltje in het balletje deeg en stop daar het balletje pistache-vulling in.
    - Maak het balletje mooi rond en daarna een beetje plat.
    - Snijd het koekje met een scherp mes kruiselings in.
    - Leg de koekjes op de bakplaat.

    - Bak de koekjes een kwartiertje op 175 Graden.

    Als de koekjes uit de oven zijn...

    - Smeer de zijkanten in met honing.
    - Haal de zijkanten door de gehakte pistachenootjes.
     

Deel Deze Pagina