Bmce en banque populaire starten islamitisch banking

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
De Marokkaanse BMCE bank gaat samen met Banque Populaire (BCP oftewel Bank Chaabi) beginnen met islamitisch bankieren. Dat heeft Reuters maandagochtend gemeld. De aankondiging van de banken is een gevolg van een nieuwe wetsvoorstel van de Marokkaanse regering om islamitische bankieren te reguleren in Marokko. Het wetsvoorstel is momenteel nog niet goedgekeurd door het parlement, maar zal niet veel tegenstrijd krijgen.

Er is een nationaal comite gevormd van Marokkaanse islamgeleerden en financiele financiële deskundigen op het gebied van islamic banking, om de controle en rechtmatigheid van het islamitisch bankieren te garanderen. Dit comite zal onderzoeken of de activiteiten van het islamitisch bankieren volgens de regels van de sharia zijn.

islambanking.jpg
 
23 okt 2011
3.236
175
geloof je hetzelf ? zoals wij altijd zeggen ze gaan aghyur verruilen met le7mar.
rente blijft hun inkomsten bepalen
 

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Ik heb niet veel verstand van het concept islamitische bankieren. Maar als ze aangeven dat geleerden het idee hebben goedgekeurd, dan heb ik daar wel vertrouwen in. Rente mag geen rol spelen in islambanking, dus ze moeten winst maken op een andere manier, zoals hogere transactiekosten.
 
Bovenaan