Kouzina an zoubida

2 okt 2012
3.117
190
Bissara - baysara - tamaraqth
Ingredients:

- 1 kg gepelde gedroogde tuinbonen (minstens 8 uur weken)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el komijnpoeder
- 1 volle tl gemalen piment
- 1 volle tl paprikapoeder
- 1 theeglas olijfolie
- 1 volle tl zou

Bereiding:
Was de bonen en doe ze in een kookpan met de knoflook, het zout en 1,5 liter water. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten op een zacht vuur koken. Controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit. Aarzel niet om, indien nodig, water toe te voegen. Vergeet in dat geval niet om opnieuw te kruiden.
Laat de bonen uitlekken en maal ze fijn met een pureerzeef.
Doe de bonenpuree in een pan. Voeg de komijn, de gemalen piment, het paprikapoeder en een theeglas water toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg aan het einde van de kooktijd een beetje olijfolie toe.
Serveer het gerecht zeer heet.
JvZ6X4h-Bissara[1].jpg
 
Laatst bewerkt:
2 okt 2012
3.117
190
Gehakttortilla
Ingredients :

Dit heb je nodig: 3 flinke aardappelen; 4 eieren; 1 ui; 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie; 1/2 rode paprika; 200 gram gehakt (lams of rund); scheut olijfolie, peper en zout naar smaak; (olijf-)olie om te bakken.

Bereiding:
Zo maak je het: Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Bak ze gaar en bruin in een scheutje olie. Houd apart. Maak hele kleine balletjes van het gehakt en bak ze samen met de fijngehakte ui in wat olijfolie gaar en bruin. Doe de gebakken aardappelblokjes en de samen met de gehakte ui gebraden gehaktballetjes in een kom. Voeg er de losgeklopte eieren, de van pitjes ontdane en in kleine stukjes gesneden paprika, de twee eetlepels fijngehakte platte peterselie en peper en zout naar smaak aan toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en giet daar het tortillamengsel in. Bak langzaam aan beide kant gaar en bruin en draai de tortilla dan om met behulp van een bord of deksel. Laat de onderkant zachtjes bruin en gaar bakken. Leg de tortilla op een mooie schaal en snijd in punten. Dien op met daarbij bijvoorbeeld een lekkere salade. n.b. Je kunt aan het tortillamengsel ook een halve fijngesneden rode peper en/of een teen fijngehakte knoflook toevoegen.
qAs0Pzj-gehakttortilla[1].jpg
 
Laatst bewerkt:
2 okt 2012
3.117
190
salde
Ingredients :

aardappel
wortle
spreziebonen
rodebieten
mais
doppertjes
rijst
zout
peper
kerypoeder
mayo
gedroogde peterselie

Bereiding:
snijd e aardappel en de wortel in kleine stukjes wortel in ringe
ook de rode bieten snijden in blikjes die zijn al gaar uit een pakje
de sperzie bonen zijn uit pot die zijn ook al gaar

de rodebieten
wortel en de sperziebone besrooie je met zout en peterselie

aardappel doe je zout en peper en mayo bij peterselie

rijst doe je doppertjes uit blik mais peper zout kerry poeder peterselie bij
de rest spreek voor zich nu ga je versieren
smaakelijk
IMG_0840%201[1].jpg
 
Bovenaan