Hoeveel kinderen had Sultan Moulay Ismaïl van Marokko?

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
De Sultan Moulay Ismail was een sultan in Marokko in de 17de eeuw. Moulay Ismail was de tweede sultan uit de Alaoui stam. Als zoon van Moulay Ali Cherif werd Ismail een gouvernour van Meknes. In de hoogtepunt van zijn macht richtte Ismail zich op het Marokkaanse leger. Hij versterkte de macht van de alawieten in Marokko en maakte de leger sterker met slaven uit Soedan. Moulay Ismail richtte zich ook op Tanger, die destijds werd overgenomen door Engeland. In 1684 vertrokken de Engelsen uit Tanger en nam de sultan de macht over in de regio van Tanger. Langzaam, maar zeker werd Moulay Ismail de sultan van Marokko.

Moulay Ismail staat erom bekend dat hij berucht en meedogenloos regerde. Hij controleerde Marokko met een leger van minstens 150.000 soldaten. Door de macht stevig te controleren is Ismail de langst regerende leider in de Marokkaanse geschiedenis. In de jaren dat Ismail leider was, zijn er duizenden mensen (tegenstanders) vermoord.

Volgens LiveScience had Moulay Ismail meer dan duizend kinderen. De vele vrouwen die de sultan had, werden vooral gebruikt voor seks en het baren van kinderen. Volgens het Guinness Book of World Records had de vader van Ismaïl mintens 888 kinderen. Dat zou het grootste aantal kinderen zijn in de geschiedenis van de mensheid. De cijfers zijn gebaseerd op documenten van van Dominique Busnot, een Franse diplomaat die vaak reisde naar Marokko. Moulay Ismail zou meer kinderen hebben volgens nieuwe informatie ontdekt door wetenschappers. De sultan zou 1171 kinderen hebben van vier kinderen en 500 slavinnen.. Op dat moment was Ismaïl 57 jaar en had 32 jaar geregeerd.

Er zijn echter wel onderzoekers die twijfelen aan deze informatie. Volgens critici is het onwaarschijnlijk dat Ismail zoveel kinderen heeft gehad, aangezien vrouwen voor een bepaalde periode vruchtbaar kunnen zijn. Ook zou de onvruchtbaarheid in deze regio van Afrika een rol spelen.

Om deze vraag op te lossen, zijn wetenschappers begonnen met het ontwikkelen van computersimulaties om te zien hoe vaak Ismaïl seks moest hebben om 1.171 kinderen te krijgen in 32 jaar. De antropoloog Elisabeth Oberzaucher aan de universiteit van Wenen zegt tegen dat de berekeningen zo gecontroleerd mogelijk moesten zijn om in te schatten of Moulay Ismail dit resultaat kon bereiken.

De simulaties zijn gebaseerd op een verscheidenheid aan modellen. Er zijn veel factoren die een rol spelen en waar rekening mee is gehouden tijdens het onderzoek. Er is gelet op de menstruatiecyclus van vrouwen en de kwaliteit van de sperma van Moulay Ismail.
Uit de simulaties is uiteindelijk gebleken dat Moulay Ismail gemiddeld 1 keer per dag seks moest hebben om 1171 kinderen te krijgen in een periode van 32 jaar. Bovendien heeft de Moulay niet zo een grote harem nodig van vier vrouwen en 500 slavinnen. Volgens de onderzoekers heeft de sultan aan 65 tot 110 vrouwen genoeg.

Sultan Moulay Ismaïl Marokko, "de bloeddorstige," verwekte naar verluidt honderden kinderen en misschien wel meer dan een 1000. In ieder geval is bewezen door computer simulaties dat dit mogelijk zou zijn geweest zolang de heerser minstens 1 keer per dag seks heeft gedurende 32 jaar.
moulay-ismail.jpg
 
30 okt 2011
474
29
Dat zal natuurlijk nooit gedeeld worden door Rabat. Anders gaat iedereen beweren af te stammen van deze womanizer, om geld te vangen onder het nom(Afstammeling van het koningshuis) ik hoop dat deze kuffar dynastie snel aan zn end komt.
 
23 okt 2011
3.236
175
Ik geloof niet dat hij zoveel vrouwen had, wat die wetenschappers ook beweren
ach wat ben je toch naif alhoceima.
je wil niet weten wat voor gruweldaden die sultans hebben begaan in het verleden .
niemand maar dan ook niemand kon hun wil tegenspreken, ze waren heilig.
zelfs de geleerden die in hun weg stonden werden opgeruimd ...
 
7 jan 2012
1.642
123
Die arabische leiders zijn nog steeds monsters. Kijk hoe ze met hun mensen omgaan in Arabische landen. Nu hebben ze ook marokko verziekt en arif.
 
30 okt 2011
474
29
Imazighen hebben Noord-West Afrika zelf verziekt, igabiyen zijn het resultaat daarvan. Banu hilal en Hassan stammen zijn door de almohaden afgemaakt als dolle,zieke honden. Men moest moulay ismail(schizofreen uit de sous) maar geloven, en in zijn waanideeën. Ze hebben het in de laatste fase verziekt, voor zichzelf, helaas.
 

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Imazighen hebben Noord-West Afrika zelf verziekt, igabiyen zijn het resultaat daarvan. Banu hilal en Hassan stammen zijn door de almohaden afgemaakt als dolle,zieke honden. Men moest moulay ismail(schizofreen uit de sous) maar geloven, en in zijn waanideeën. Ze hebben het in de laatste fase verziekt, voor zichzelf, helaas.

Je vertelt me nu iets nieuws. De imazighen hebben nooit geloofd in de verhalen van moulay ismael.
 
30 okt 2011
474
29
Je vertelt me nu iets nieuws. De imazighen hebben nooit geloofd in de verhalen van moulay ismael.
De Al Mohaden reageerde zo laat op de Invasie, van de Arabieren, omdat ze bezig waren met Jihad in Spanje. Nadat zij erachter kwamen, vroegen zij wie aan hun kant stond(Islamitisch monotheisme) sommige Arabieren zeiden van wel(zij werden later belastingverzamelaars, en bewaakte oorlogsbuiten) de overige kaffir Arabieren zijn daarna uitgemoord, bi idni 'allah. En jazeker wel, Patron. Anders was er wel een genetisch verschil, en die is er niet. Ze werden vooral gebrainwasht met leugens en flauwekul als die wij hedendaags horen(Arabisch is taal van het hiernamaals,koran en profeet)
 
30 okt 2011
474
29
Als wij de geschiedenis juist raadplegen, was de Maghreb op zijn meest Islamitisch onder islamitische-Amazigh heerschappij, als dat van de morabiten,mohaden,etc. Daar verloochende niemand zijn roots, en waren deze volkeren niet kapot te krijgen. Het was zelfs verplicht om tifinagh te schrijven(om de identiteit te versterken). Wat hebben de verarabiseerde nou bereikt, tegenwoordig? De Maghreb is een grap, op het wereld toneel, en dat komt allemaal door die Arabische identiteit. Want die staat haak vast, met onderontwikkeling. Mogen Allah hun identiteiten herstellen
 
Bovenaan