Nederlandse werknemers bekeren tot islam voor dik salaris

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
De werknemers van de Nederlandse kranenbouwer Rusch moesten zich voor een klus in Mekka bekeren tot de islam. Alleen moslims mogen in de buurt van de Kaäba, het kubusvormige heilige zwarte gebouw in Mekka, werken.

Een bouwbedrijf van Saoedi-Arabië kreeg de opdracht om een galerij rond de Kaäba in Mekka te slopen. Het enige wat het bedrijf had was echter een sloopkogel, wat niet zo veilig is vanwege de vele gelovige die enkele meters verder om de Kaäba lopen.

Moslim met Nederlandse nuchterheid
Daarom riep het bedrijf de hulp in van de Nederlandse kranenbouwer Rusch, die ervaring heeft met het slopen op bijna onmogelijke plaatsen. De sloopmachines die Rusch leveren moeten echter door gekwalificeerde mensen bediend worden. Het bouwbedrijf uit Saoedi-Arabië kon zo snel geen gekwalificeerde moslims vinden, daarom vroeg het bedrijf of de Nederlandse monteurs zich wilden bekeren tot de islam om de machines bij Mekka te kunnen bedienen.

Twaalf Hollandse jongens boden zichzelf aan tegen een vergoeding van ruim 10.000 euro per maand. Na het behalen van een certificaat werden ze omgedoopt tot moslim. Het grote voordeel voor de mannen, ze mogen vijf keer per dag het werk neerleggen tijdens het gebed. Toch blijven de Hollanders er nuchter over. "Eentje is daar zelfs op zijn klompen heen gegaan", zegt Ruud Schreijer, eigenaar van Rusch.
 
6 jun 2014
65
10
Haha vaak verdraait de media een aantal dingen, om het interessanter te maken.
Dit klinkt wel héél absurd :p
 
18 apr 2013
198
22
Ye bullshit, waarom gaan er niet gewoon 12 Arabieren tegen vergoeding stage lopen bij dat bedrijf om zo te weten hoe je een machine moet bedienen.
 

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Ye bullshit, waarom gaan er niet gewoon 12 Arabieren tegen vergoeding stage lopen bij dat bedrijf om zo te weten hoe je een machine moet bedienen.

Omdat die arabieren te lui zijn om iets te leren en genoeg geld hebben. Daarnaast hebben ze maar enkele hersencellen dus onthouden ze helemaal niks.
 
30 okt 2011
474
29
Gelijk hebben ze; 'bekeren'' om even wat geld op te strijken. Ze zullen zich vast ter plekke lachen, tijdens het werk. :haha: stupid arabs
 
Bovenaan