Olie in Marokko

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
De afgelopen jaren zijn er grote ontwikkelingen omtrent de boringen naar olie in Marokko en Marokkaanse wateren. Internationale olie- en gasbedrijven waaronder Genel Energy (Turkije) en Maxim Resource (Canada) zijn actief aan het onderhandelen en onderzoeken naar olie in Marokko.

In totaal zijn er meer dan 30 oliebedrijven op zoek naar Marokkaanse olie. De bedrijven werken nauw samen met de Marokkaanse staatsbedrijf ONHYM.

marokko-olie.jpg
 

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Volgens de berekeningen van het Ministerie van Energie zijn er in Marokkaanse wateren miljarden vaten olie. In totaal zijn er zeker 10 bekende oliebronnen in Marokko. De belangrijkste gebieden zijn in het zuid-westelijke gedeelte van Marokko, in de Tarfaya. Ook in het Midden-Atlas gebergte Timahdit is olie gevonden. Timahdit is 250 kilometer ten zuidoosten van Rabat. De oliebronnen in Tarfaya en Timahdit waren al in 1960 ontdekt. In de jaren tachtig heeft Marokko verschillende testen laten verrichten in Tarfaya. In 1981-1986 heeft Shell de olie uit het Tarfaya gebied onderzocht.

Activiteiten in de olie-industrie in Marokko

- In 2005 werd een nieuwe wetgeving en strategie aangenomen voor het winnen van schalie-olie.
- Petrobras en Total SA zijn in 2008 gestart met de evaluatie van de Timahdit gebergte.

- In 2009 heeft San Leon Energy een drie jarig contact ondertekend met ONHYM voor de ontwikkeling van de Tarfaya oliebron. San Leon Energy sloot een overeenkomst met Mountain West Energy voor een driejarig proefproject in Tarfaya.

- In 2012 gaf San Leon opdracht voor een studie naar de olieproductie (Enefit 280 productie). Enefit Outotec technologie is een joint venture van Eesti Energia en Outotec.
Een andere overeenkomst om de Tarfaya deposito werd ondertekend met Xtract Energy (Oil Shale) Marokko SA, een joint venture van Xtract Energie (70%) en Alraed Limited Investment Holding Company, die wordt bestuurd door Bandar bin Mohammed bin Abdulrahman al-Saud.

- Eesti Energia had een akkoord over de evaluatie van de Aghbala en Errachidia bronnen ondertekend, maar vond deze gebieden na onderzoek niet geschikt voor productie van olie.
 
Bovenaan