Marokko opent Nationaal Museum in Rabat

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Marokko zal in september haar eerste grote Nationaal museum openen sinds de onafhankelijkheid van 1956. Het museum Mohammed VI Musee National d'Art Moderne et Contemporaine wordt officieel op 25 september geopend in Rabat.

Het museum heeft drie verdiepingen en heeft een omtrek van 4921 vierkante meter. Naast tijdelijke tentoonstellingen zal er in de museum ook ruimte zijn voor een educatief centrum, een bibliotheek, een auditorium en een café. Het ministerie van Cultuur heeft in samenwerking met verschillende Marokkaanse stichtingen het project gerealiseerd en gefinancierd. In totaal heeft de museum 9 miljoen dollar gekost. Abdelazzi Idrissi, een bekende Marokkaanse archeoloog en conservator, is benoemd tot directeur.

De nationaal museum is de eerste in Marokko en tevens ook de grootste museum. Om die reden zijn er ook hoge verwachtingen en is de vraag welke collecties vertoond zullen worden. Wel is bekend dat de museum zich vooral zal richten op de kunstgeschiedenis van Marokko vanaf het begin van de 19de eeuw.

De museum is in 1999 aangekondigd, maar de bouw begon pas in 2004. Eerder werd aangegeven dat in mei de bouw van de museum afgerond zou zijn. Maar de bouw heeft door omstandigheden langer geduurd.

museum-marokko.jpg
 
Bovenaan