Wraps met groenten

1 dec 2012
3.248
61
21b42na.jpg


Ingrediënten
Porties: 4
  • ½ komkommer
  • 3 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • ¼ theel. zout
  • 2 eetl. kleingesneden munt
  • 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld)
  • ½ theel. gemalen komijn
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • 2 eetl. extra vergine olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. tahin door
  • peper
  • 4 bloemtortilla's
Bereidingswijze
Bereiding: 25min › Klaar in:25min
  1. Snijd ½ komkommer en 3 tomaten in kleine blokjes. Snijd 2 bosuitjes in ringetjes. Doe dit samen in een zeef, bestrooi het met ¼ theel. zout en laat 5 min. uitlekken. Vermeng het in een kom met 2 eetl. kleingesneden munt. Doe 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld) in een kom en prak ze grof met een vork. Meng er ½ theel. gemalen komijn, 1 uitgeperste teen knoflook, 2 eetl. extra vergine olijfolie, 1 eetl. citroensap en 1 eetl. tahin door. Prak alles opnieuw tot een vrij glad mengsel. Voeg wat peper toe. Bestrijk 4 bloemtortilla's (liefst met spinaziesmaak) met het kikkererwtenmengsel maar laat langs de randen 2-3 cm onbedekt. Schep hierop het komkommer-tomatenmengsel en rol de tortilla's strak op.
… warme tortilla's
Tortilla's laten zich gemakkelijker vouwen of oprollen als ze even opgewarmd zijn. Dat gaat het gemakkelijkst als u ze op een bord in de magnetron legt: reken 15 sec. per stuk, of 60 sec. voor een stapeltje van 4 stuks. U kunt ook de oven voorverwarmen op 180 °C (hetelucht 160 °C), een stapeltje tortilla's met aluminiumfolie omwikkelen en ze hierin in 10 min. opwarmen, of de aanwijzingen op de verpakking opvolgen.
 
Bovenaan