Overvallers weg met 20.000 euro aan iPads (maar een van hen valt op zijn gezicht)

5 mrt 2012
18.240
681

Een buurman heeft vanmorgen vier dieven op de vlucht kunnen jagen terwijl hij enkel 'gewapend' was met een zaklamp. Vier gemaskerde gangsters hadden rond kwart voor vijf met bruut geweld binnengebroken in computerwinkel Wallabie in de Uitbreidingslaan in Lokeren. Met zware voorhamers werden twee deuren ingebeukt en werd voor 20.000 euro aan iPads geroofd. De buit had echter nog veel groter kunnen zijn, want de dieven moesten twee zakken achterlaten nadat ze door de buurman werden opgeschrikt.

"Op de camerabeelden is duidelijk te zien dat de vier dieven in paniek schieten als er plots een fel licht binnenschijnt", zegt zaakvoerder Frederik Boullart. "De zaklamp van onze buurman lijkt sterk op de exemplaren die ook de politie gebruikt. Ze hebben wellicht gedacht dat hij gewapend was, hebben meteen alles laten vallen en zijn gaan lopen."

Op de beelden is ook te zien hoe één van de gangsters struikelt bij het binnenstormen van de winkel en op zijn gezicht belandt. "Met de inbraak zijn we natuurlijk niet opgezet, maar dit filmpje hebben we wel al een aantal keer bekeken. We hebben er goed mee kunnen lachen", zegt de zaakvoerder nog
 

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Voor 20.000 euro wil ik best een paar keer op mn gezicht vallen :p haha in Belgie zijn er veel overvallen de laatste tijd.
 
Bovenaan