Mohamed is meest gebruikte naam in UK

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
De jongensnaam Mohamed is in het Verenigd Koninkrijk de meest gebruikte naam. Uit een steekproef van duizenden namen is dat de conclusie van BabyCentre. In 2013 stond de naam Mohamed nog niet in de top 20. Maar Babycentre besloot de verschillende combinaties van de naam Mohamed te combineren, waaronder Mohammed, Muhamed, Muhammad etc. Door deze combinaties heeft Babycentre besloten om ze als 1 naam te zien. Hierdoor is Mohamed de meest gebruikte naam in het Verenigd Koninkrijk. Masha'Allah!

Naast de naam Mohamed zijn er andere Islamitische en Arabische namen die populair zijn in de UK. Namen zoals Ibrahim, Omar en Ali zijn momenteel in de top 100 van de meest populaire namen in Engeland. Bij de meisjes zijn namen als Nur en Maryam heel populair geworden.

Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk is de naam Mohamed het meest populair. Zo is Mohamed ook in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, de meest gebruikte babynaam voor jongens. Alleen al in Oslo zijn er meer dan 4800 moslims met deze naam.


babynaam.png
 

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560

Mohamed blijft de mooiste naam! Veel moderne Marokkanen in Nederland vermijden wel die naam steeds vaker. Ze denken dat hun kind dan geen kans maakt in de maatschappij met de naam Mohammed.
 
Bovenaan