Trouw: Artikelen over schilderswijk verzonnen door Perdiep Ramesar

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
De journalist Perdiep Ramesar is door dagblad Trouw onslagen wegens het verzinnen van gepubliceerde artikelen. De Trouw heeft in ieder geval 126 artikelen ingetrokken die door Ramesar zijn geschreven. Ramesar heeft jarenlang negatieve artikelen geschreven over moslims, jihadisten en de schilderswijk in de Trouw. Na een onderzoek blijken de artikelen en de bijbehorende bronvermeldingen verzonnen. Hierdoor heeft Ramesar de negatieve beeldvorming over de moslims onjuist versterkt.

De krant zegt vandaag, na extern onderzoek, dat Ramesar jarenlang “een onverklaarbaar aantal niet-traceerbare bronnen” heeft gebruikt. Ook de veelbesproken reportage over de ‘shariadriehoek’ in de Haagse Schilderswijk, uit mei 2013, is ingetrokken.

Vanaf 2007 is Ramesar werkzaam voor Trouw. Ook het verhaal over de zogenaamde 'sharia-driehoek' in de schilderswijk blijkt een verzinsel van Perdiep Ramesar. In 2011 publiceerde Ramesar het boek 'Slaven in de Polder'. In dit boek schrijft Ramesar over mensenhandel in Nederland. De recensies waren lovend en de auteur kreeg zelfs een eervolle vermelding in het juryrapport van ‘De Loep’, een Vlaamse prijs voor onderzoeksjournalistiek.

Door de vele artikelen over moslims en de jihadisten werd Ramesar al gauw gezien als de expert op het gebied van moslim radicalisering. Ramesar was ook de journalist die sprak over een kalifaat en shariawijken in Nederland. Hierdoor was veel ophef in de samenleving en politiek. Kamerleden eisten een spoeddebat terwijl andere kranten (De Telegraaf voorop) de artikelen van Perdiep Ramesar kritiekloos overnamen. Geert Wilders zag het als een mooie kans om de autochtonen in de Schilderswijk te 'steunen'. Nu blijk dat de artikelen zijn verzonnen, zal Geert Wilders zijn excuses vast niet aanbieden aan de moslimgemeenschap.

“Eind vorige week rees ernstige twijfel over de juistheid en zelfs het bestaan van de bronnen die Ramesar opvoerde. Zo kon Trouw diverse bronnen niet verifiëren,” schreef de hoofdredactie van Trouw woensdag. Hoofdredacteur Cees van der Laan zegt het nieuws ‘bijzonder pijnlijk voor de krant, de redactie en de lezers’ te vinden.

Ad.nl

Deel dit artikel en verspreid de naam van deze leugenaar/valse journalist!

perdiep-ramesar.png
 
Bovenaan