Vrouwen mishandeld en uitgescholden voor 'kutmarokkanen'

9 jan 2014
652
162
Twee Almeerse vrouwen van Marokkaanse afkomst zijn mishandeld en uitgescholden op de Cinemadreef. De twee, 50 en 61 jaar oud, werden door een Nederlandse man van ongeveer 30 jaar, op een fiets, van achteren aangereden en geschopt. De vrouwen kwamen daardoor ten val. Vervolgens riep de man vanaf een afstandje dat de vrouwen ‘kutmarokkanen’ en ‘kutmoslims’ zijn en dat zij ‘moeten oprotten naar hun eigen land’.

De schrik zit er bij de twee vrouwen, 50 en 61 jaar, goed in. Woensdag, op klaarlichte dag, lopen zij op de stoep vanuit Parkwijk richting het centrum. ,,Ik heb MS en de dokter heeft geadviseerd om regelmatig te wandelen. Beweging is goed voor mij”, vertelt de 50-jarige vrouw. Haar dochter tolkt, beide vrouwen spreken gebrekkig Nederlands. De vrouwen zijn onderweg naar de tandarts in het ACTA-gebouw als één van hen een schop tegen het rechterbeen krijgt. Dat gebeurt op de Cinemadreef, ter hoogte van de bloemenwinkel. De 61-jarige wordt door een fiets in de rug gereden.

Oprotten
,,We vielen op de grond”, vertelt zij verder. ,,We wisten niet wat er was gebeurd en toen begon de man te schreeuwen. Dat wij kutmarokkanen zijn en dat wij hier niet horen. We moesten oprotten naar ons eigen land.” Vijf omstanders, twee mannen en drie vrouwen, komen op het hulp geroep van de Marokkaanse vrouwen af. Omdat de telefoon van de vrouwen stuk is gevallen, vragen zij de omstanders de politie te bellen omdat zij zelf niet goed Nederlands spreken. Al die tijd blijft de man verwensingen naar de vrouwen roepen.

Getuigen
Een van de omstanders, een vrouw, belt de politie. ,,Toen de politieauto kwam, was de man weggefietst, de wijk in. En alle omstanders waren weg. Niemand leek te willen getuigen”, vertelt de Marokkaanse. ,,Dat vinden wij erg, want die mensen hebben vast veel meer gehoord van wat de man zei. Ook hebben ze gezien dat wij omver werden gereden.” Ze hopen dat de omstanders zich alsnog melden bij de politie. ,,Anoniem kan ook.”

Verwondingen
De 50-jarige gaat vervolgens mee in de politiewagen om een rondje in de wijk te rijden. Op zoek naar de fietser. Die vinden zij niet. Op het politiebureau leggen de twee een verklaring af. Bij de GGD moeten zij foto’s van hun verwondingen laten maken. Zij zitten beiden onder de blauwe plekken. Op hun armen en rug. De 50-jarige heeft een kapotte pols en van haar schouder wordt vrijdag een röntgenfoto gemaakt. Ook heeft zij een grote wond op haar knie.

Angst
De twee durven nu niet meer op straat. Zelfs een brood bij de Albert Heijn halen, lukt niet. ,,We hebben de man niet horen aankomen, hij kwam van achter. Hij heeft geen excuus aangeboden, dus hij heeft het expres gedaan. Het is nu moeilijk voor ons om iemand te vertrouwen.” Het is hen nooit eerder overkomen. ,,Nog nooit heeft iemand iets gezegd over onze hoofddoeken of over dat wij Marokkaans zijn. Wij maken ’s avonds altijd een wandelingetje in de buurt. We voelden ons altijd veilig. Nu niet meer.”
 

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
Het wordt steeds harder in Nederland.. Het mag van mij oorlog worden in Nederland.. iedereen met geweren over straat en alles kapot schieten.
 
Bovenaan