Zonsverduistering morgen in sha Allah

2 aug 2012
2.406
160
Op vrijdag, 20 maart 2015, zal er een zonsverduistering plaatsvinden, in shaa Allaah. Velen zullen dit verschijnsel aanschouwen.. En je raadt het al: duizenden zullen hierover praten en foto's zullen veelvuldig worden gemaakt en verspreid. Echter moeten wij als gelovigen andere dingen doen tijdens dit wonderbaarlijke moment, bi idni Llaah. Onze profeet (vrede zij met hem) heeft over de zonsverduistering gesproken en heeft ons verteld hoe wij hiermee dienen om te gaan.

De Profeet (vrede zij met hem) zei namelijk:
“De zon en de maan zijn twee tekenen van Allah die niet verduisteren vanwege de dood of geboorte van een persoon. Allah stuurt deze (de zon- en maansverduistering) om Zijn dienaren angst in te boezemen. Wanneer jullie dit dus aanschouwen, verricht dan het gebed en smeek Hem, totdat het weggenomen wordt.”

(al-Boekhaarie)

Ook zei hij (vrede zij met hem) in een andere overlevering: “…wanneer jullie dit aanschouwen, wend jullie dan tot het gedenken van Allah, het smeken van Hem en het vragen om vergeving.”

(al-Boekhaarie)

image.jpg
 
2 aug 2012
2.406
160
Wie gaat er morgen in sha Allah het gebed verrichten die werd aanbevolen?

Het gebed van de zonsverduistering:

Het gebed bestaat uit twee rak'ah (gebedseenheden) geleid door de imam. Tijdens elke raqa wordt er twee keer zeer lang gereciteerd, zeer lang Roekoe (buiging) verricht en zeer lang Sadjdah (knielende houding). Alle handelingen van de eerste rak'ah duren langer dan de handelingen van de tweede rak'ah. Na het gebed neemt de Imam het woord om de mensen te vermanen over het verschijnsel van zons- en maansverduistering. Hij vertelt hierbij dat het twee tekenen van Allah betreffen waarmee Hij Zijn dienaren angst inboezemt. En dat de moslims bij het zien van dit verschijnsel zich moeten haasten tot het gebed en goede daden, zoals de Profeet (vrede zij met hem) aangaf. Hij zei namelijk: “De zon en de maan zijn twee tekenen van Allah die niet verduisteren vanwege de dood of geboorte van een persoon. Allah stuurt deze (de zon- en maansverduistering) om Zijn dienaren angst in te boezemen. Wanneer jullie dit dus aanschouwen, verricht dan het gebed en smeek Hem, totdat het weggenomen wordt.”
Ook zei hij (vrede zij met hem) in een andere overlevering: “…wanneer jullie dit aanschouwen, wend jullie dan tot het gedenken van Allah, het smeken van Hem en het vragen om vergeving.”

image.jpg
 
2 aug 2012
2.406
160
image.jpg


Ben ik de enige die enorme angst heeft gekregen? :eek: ik denk aan vrijdag en link het meteen aan Dag des Oordeels cry_
 
Bovenaan