Demonstratie Den Haag loopt uit de hand

7 jul 2011
1.258
423
Een demonstratie bij het politiebureau De Heemstraat in de Haagse Schilderswijk is erg uit de hand gelopen. 500 betogers kwamen op de demonstratie tegen de dood van de Arubaan Mitch Henriquez af.

Stenen
De Mobiele Eenheid is ingeroepen omdat de situatie uit de hand begon te lopen. Demonstranten begonnen met stenen en vuurwerk naar de politie te gooien. Verder werden er leuzen geschreeuwd als: "Politie moordenaars!'' Het ANP meldt dat de demonstranten barricades hadden gemaakt van metershoge hekken. Het openbaar vervoer in de omgeving is stilgelegd.

Onveilig
Rond half elf werd de omgeving omgeruimd. De demonstranten verspreden zich hierbij over de omgeving. Meerdere omstanders zijn gevlucht omdat de situatie te onveilig werd. Tientallen agenten zijn momenteel nog op de been om te voorkomen dat het politieburau wordt bestormd.
Volgens één van de omstanders, Dalal Belarbi was de sfeer rond half 12 nog steeds grimmig. "Er werden bierflesjes naar de aanwezige politie gegooid. Het was nog steeds heel druk, en de sfeer was heel grimmig. Ik probeerde snel weg te komen uit de menigte."

Lees ook: Dode Arubaan al bewusteloos voor rit naar bureau

Het protest begon rond 20.00 nog vrij rustig. De demonstranten zijn bijeengekomen om te protesteren tegen de dood van Mitch Henriquez. De Arubaan verloor zaterdag het leven na een confrontatie met de politie. Hierbij werd volgens omstanders veel geweld tegen de man gebruikt.


Demonstratie Den Haag loopt uit de hand | metronieuws.nl

Woww dit is echt erg!
 
7 jul 2011
1.258
423
image.jpg
 

Jawatte

Gebanned
31 jul 2014
243
64
Jaa alleen jammer dat ze ramen gingen inslaan van winkels en daar gingen plunderen.

Was wel leuk toen ze bakstenen gingen gooien op ME
 
Bovenaan