Houssine Ait S. (Mocro Maffia) krijgt vier maanden celstraf

Patron

Amazigh
9 mrt 2012
4.028
560
De Amsterdamse topcrimineel Houssine Ait S. is door de rechtbank in Marrakech veroordeeld tot vier maanden celstraf. De kopstuk van 'Mocro Maffia' werd in juli opgepakt in Marokko vanwege het reizen met een vals paspoort. Hierdoor is Houssine Ait S. veroordeeld voor identiteitsfraude.

Houssine Ait S. wordt in Nederland gezien als een topcrimineel. Ait S. zou een handlanger, en later een vijand zijn geweest van Gwennette Martha. Na de liquidatie op Gwennette werd Houssine vaak genoemd als de opdrachtgever van deze moord.

Staatsliedenbuurt
Het conflict heeft de afgelopen jaren veel mensenlevens gekost. De dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in 2012 was daarin het gewelddadigste hoofdstuk.

Het Nederlandse OM wil niet zeggen of er een onderzoek loopt naar betrokkenheid van Ait S. bij de Amsterdamse onderwereldvete. Ook is het onduidelijk of Nederland een uitleveringsverzoek heeft ingediend bij de Marokkaanse justitie. In Nederland moet Houssine overigens nog een straf van 244 dagen uitzitten voor zware mishandeling.
 
Bovenaan