Profeet Ibrahim - 3

-AmazighChick 25 jun 2011

 1. -AmazighChick

  -AmazighChick Populair

  13.482
  70
  0

  Allah wilde dat Ibrahiem de Ka'ba weer op zou bouwen vlakbij de Zam-Zam bron. Ibrahiem moest samen met Isma'iel de Ka'bah bouwen op de stukken die overgebleven waren van de Ka'bah die Adam gebouwd had. Het was niet de eerste keer dat de Ka'bah stuk was of helemaal vernield. Eerst heeft de zoon van Adam aan de Ka'bah gewerkt.

  Ibrahiem heeft de Ka'bah helemaal opnieuw moeten bouwen. Later hebben Qoeraish, vòòr de geboorte van Profeet Mohammed ook de Ka'bah opnieuw gebouwd.

  Ibrahiem en Isma'iel haalden stenen uit de bergen en bouwden de Ka'bah. In een hoek van de Ka'bah werd de al-Hadjarul-Aswad (zwarte steen) ge*plaatst. Toen ze klaar waren ging Ibrahiem op een plaats dichtbij de Ka'bah staan (Maqam Ibrahiem genaamd). Hij draaide naar alle kanten en zei tegen alle mensen dat ze naar dit Heilige Huis moesten komen om Allah hier te aanbidden. Hij bedoelde niet alleen de mensen die toen leefden, maar ook alle mensen die na hem zouden komen. Op die plaats deden Ibrahiem en Isma'iel toen salaah. Daarna liepen ze beiden zeven keer om de Ka'bah heen. Toen liepen ze zeven keer van de berg Safa naar de berg Marwah en weer terug (in het Arabisch wordt dit de sa'y genoemd). Dit deden ze als herinnering aan Hadjar t. Zo deden Ibrahiem en Isma'iel voor het eerst de Hadj. Alle mensen die nu op Hadj gaan, doen hetzelfde als wat toen Ibrahiem en Isma'iel deden.

  Ibrahiem gaat terug naar Sarah

  Ibrahiem was intussen heel oud geworden, en Sarah ook. Ze hadden nog steeds geen kinderen samen gekregen. Op een dag kwamen er een paar mannen naar het huis van Ibrahiem. Ibrahiem bracht zijn gasten meteen een gebraden kalf. Maar toen hij zag dat ze niets aten, werd hij bang. De mannen waren engelen van Allah en hadden geen behoefte aan eten. Zij zeiden: “Wees niet bang, want wij komen jou vertellen dat je een zoon zult krijgen. Deze zoon zal ook Profeet worden.†Sarah was heel verbaasd, want dit had zij niet verwacht. Zij was al zo oud. Maar na een tijdje werd Ishaaq geboren.

  Zo eindigt het verhaal van onze Profeet Ibrahiem. Hij is heel belangrijk in de Islam. De Profeet Ibrahiem was geen jood of een christen, maar hij was een moslim.

  مَا كَانَ إِبْرَاهِيمُ يَهُودِيًّا وَلاَ نَصْرَانِيًّا وَلَكِن كَانَ حَنِيفًا مُّسْلِمًا وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ  Ibrahiem was noch jood noch christen, maar hij was een Hanief (ware monotheïst) en hij was geen moeshrik (iemand die aan Allah deelgenoten toekent). (Soerat Aali 'Imraan: 67)


   

Deel Deze Pagina