Syphax Amazigh Vereniging

Salima 14 jun 2011

 1. Wie zijn wij?

  Syphax is een Sociaal-culturele Vereniging opgericht in 1993 te Utrecht en is een non-profit zelforganisatie die de belangen van aangesloten leden, meest van Amazigh (Berber) oorsprong, in de Nederlandse samenleving behartigt. Wij beschouwen ons als volwaardig onderdeel van de Nederlandse samenleving met rechten en plichten, en om hierin optimaal te kunnen functioneren is het van belang dat wij bewust zijn van onze cultuur en identiteit. Vereniging Syphax is onafhankelijk van elke politieke partij of organisatie zowel in binnen- als buitenland. De Vereniging wordt tot op heden uitsluitend door vrijwilligers uit de Amazigh-gemeenschap bestuurd.

  Wat zijn onze doelstellingen?

  Cultuur wordt gezien als de geestelijke ruggengraat van de samenleving. Het draagt bij aan de waardering van de mens en zijn omgeving, maar bij een gebrek aan deze geestelijke ruggengraat wordt men vaak snel ontvankelijk voor manipulatie en ontsporing. Wij zien in de Amazigh cultuur niet alleen een weerspiegeling van het verleden maar ook een perspectief op de toekomst en een brug naar onze omgeving. Actieve deelname aan het algemene lot van de samenleving wordt dan ook aan onze leden van harte aangeraden. Naast ons streven naar een volwaardige participatie in de samenleving staat het behoud van de eigen Amazigh identiteit centraal in onze activiteiten. Personen en groepen die zich hiermee identificeren en zich actief voor de gemeenschap willen inzetten zijn welkom. Wij staan te allen tijde open voor nieuwe ideeën en inzichten.

  Wat doen wij?

  In een snel veranderde samenleving zijn kennis, flexibiliteit en interactie sleutelbegrippen geworden. Multi- en interculturaliteit zijn om die redenen een belangrijk uitgangspunt in onze activiteiten.

  Wij organiseren geregeld culturele activiteiten: conferences, openbare debatten, informatieve bijeenkomsten en tentoonstellingen.

  Voorlichting en informatie: wij geven een eigen blad uit, Rif-Bulletin. Daarin kan men relevante onderwerpen uit de cultuur, de politiek en de samenleving volgen. Het blad is tweetalig, Nederlands en Tamazight (Berbers).

  Meer informatie? Neem gerust eens contact met ons op: info@syphax.nl
   
 2. ik ken deze stichting, ze organiseren weleens toneel etc.
   
 3. Syphax? Liever niet..
   
 4. haha mayemi la?

  (dit is interessant)
   
 5. Ze zijn een beetje te. Velen zijn ook geen moslim (moeten ze zelf weten daar niet van) maar om dan gelovigen neer te halen, sorry maar dan ben je heel laag bezig. Los daar van is er geen vooruitgang wat hun programma/doelen betreft, 't blijft maar steken op 'n bepaald punt.
   
 6. Samir

  Samir Viva Real Madrid Populair

  10.593
  117
  0
  ze hebben ook veel kritiek over de arabieren en zien de islam als een arabische bezetting toch? tenminste, dat heb ik weleens gehoord
   
 7. Ze zijn sowieso nationalistisch, ze hebben vaak niks met Arabieren.
  Klopt ook indd..
   
 8. Samir

  Samir Viva Real Madrid Populair

  10.593
  117
  0
  haha nee dat vind ik dan te ver gaan idd
   
 9. Ze moeten zelf weten waar ze voor staan enz. Maar de Islaam neerhalen en zwart maken is nergens voor nodig, snap niet waarom ze dat doen.
   

Deel Deze Pagina